Breaking News

Cassandra Clare végre megszólalt a Pokoli szerkezetek tévésorozat kapcsán!

Korábban már írtam róla, hogy felröppent a hír a neten, hogy érkezhet a Pokoli szerkezetek sorozat. A hírbe most nem mennék bele bővebben, a linken el tudjátok olvasni a részleteket.



Eddig Cassandra Clare hallgatott a hírek kapcsán, most viszont egy Instagram Live beszélgetésben megszólalt a sorozat kapcsán végre!

Igaz, túlságosan nem örülhetünk. Összefoglalva nagyjából arról van szó, hogy a híreket sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja - de bevallom, én már azt is abszolút pozitív fejleményként élem meg, hogy nem cáfolta a híreket. Ugyanis ha nem lenne semmi mozgolódás a háttérben, akkor nagy eséllyel lazán azt mondta volt, kamu a hír - korábban már többször meg is tette ezt. Ha viszont még nagyon korai fázisban van a sorozat, akkor simán elképzelhető, hogy még nem mondhat igazából semmit.

Ezzel együtt is beszélt azonban egy esetleges Pokoli szerkezetek adaptáció kapcsán - ahogy sokan rámutattak a neten, ahhoz képest, hogy nem erősíti meg a hírt, azért elég sokat beszélt róla.

Az eredeti videót sajnos már nem tudtam megnézni, így amiket most írni fogok, azok a rajongói beszámolokból származnak - de fontos megjegyezni, ezek azért elég megbízhatóak szoktak lenni.

Amiket mondott a sorozat kapcsán:

  • Ha lesz, akkor nagyon más lesz a sorozat, mint az eddigi két adaptáció.
  • Amennyiben lesz adaptáció, szeretne sokkal inkább részt venni benne, mint eddig - azt mondta, minden lépésnél ott akar lenni, és azt sem tartja kizártnak, hogy ő írja a pilot forgatókönyvét
  • Emellett nagyon szeretné, ha jó színészeket találnának - különösen Will Herondale castingjába szeretne beleszólni
  • Amennyiben lesz sorozat, logikus lenne, hogy nemzetközi terepen a Netflix terjessze


Nem tudom, ti mit éreztek a nyilatkozat kapcsán, de én jó jelnek tekintem. Egyrészt nem hárította helyből a dolgot, másrészt nagyon tetszik, hogy sokkal határozottan ki mer állni amellett, hogy aktív részese legyen a folyamatban. Mostanában már láttunk több olyan szerzőt, YA terepen is, akik jobban belefolytak az adaptációkba, mint az korábban szokás volt. És ez Cassandra Clare esetében egy elkaszált filmfranchise és egy elkaszált tévésorozat után különösen fontos lehet.

Nincsenek megjegyzések