Breaking News

A Royal Shakespeare Company minden idei előadását elhalasztotta vagy törölte

A múltkor már írtam egy Shakespeare érintettségű hírről, akkor a Globe Színház csődközeli állapotáról esett szó.

Most itt egy újabb nem túl biztató hír...

A Royal Shakespeare Company (RSC) neves brit színházi társulat az összes idei előadását elhalasztotta vagy törölte a koronavírus-járvány miatt - írta a Variety.com.

A társulat közleményében arra hivatkozott, hogy Nagy-Britanniában továbbra is érvényben vannak a járvány miatti korlátozások, és a kormány ajánlása szerint a távolságtartás még egy ideig érvényben kell maradjon.




A társulat október 3-ig tartó nyári szezonjának összes előadását elhalasztották, köztük A téli mese és a Tévedések vígjátéka című darabokat. Az őszre és télre tervezett előadásokat pedig szintén elhalasztották vagy törölték.

Utóbbiak között szerepelt a Rózsák háborúja 1-2., amelyet 2021 őszére, a The Magician's Elephant című új családi musical, amelyet 2021 telére és a Vízkereszt, vagy amit akartok turnéja, amelyet szintén a jövő évre toltak el.

Az RSC Barbican is zárva marad, és a társulat Matilda, a musical című előadását sem játsszák a londoni West Enden.

Shakespeare-színház közölte, hogy a jegyüket már megváltók a visszaváltással vagy más lehetőségekkel kapcsolatban a jegypénztártól kapnak felvilágosítást.

A színház a karantén alatt szabadságolta alkalmazottait. Közben azonban online számos előadást és rendezvényt tartottak és oktatási tevékenységet is végeztek.

Gregory Doran, az RSC művészeti igazgatója és Catherine Mallyon, a társulat igazgatója közleményében hangsúlyozta, mindent megtesznek, hogy partnerszínházaikkal együtt mielőbb visszatérhessenek az életbe, ugyanakkor erre csak akkor kerülhet sor, ha ez már biztonságos lesz, a távolságtartási előírásokat fel lehet függeszteni, és a működésüket pénzügyileg életképessé tudják tenni.


Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések