Breaking News

Újabb könyvadaptáció az HBO Go kínálatában - Ez a Tudhattad volna

A Hatalmas kis hazugságok adaptációját nagyon szerettem, úgyhogy azóta mindig felcsillan a szemem, ha az a stáb dolgozik egy sorozaton, mert van okom reménykedni.



Most egy új sorozat érkezik tőlük, a Tudhattad volna, Nicole Kidmannel és Hugh Granttel a főszerepben. (Illetve nálam külön pirospont Donald Sutherland feltűnése is.)

A minisorozat középpontjában Grace és Jonathan Fraser (Kidman és Grant) áll, akik pontosan azt az életet élik, amiről mindig is álmodtak. Ám egy erőszakos haláleset és egy sor borzalmas felismerés nyomán egyik napról a másikra mindennek vége szakad. Grace ott áll egy egyre súlyosabb, a nyilvánosság előtt zajló katasztrófa közepén, és maga is megdöbben, hogy mennyire nem követte a saját tanácsait. Kénytelen búcsút inteni eddigi életének, és újat teremteni a gyermekének (Noah Jupe) és az egész családjának.

A sorozat előzetese:



Egy kis kiegészítés a sorozathoz, két ikonikus színész beszélget:





A sorozat alapjául szolgáló könyv a Gabo Kiadó gondozásában jelent meg, ezúttal filmes borítóval. 




A fülszöveg:

Jean ​Hanff Korelitz regényében egy házassági tanácsadónak rá kell ébrednie, hogy tökéletes élete délibáb…

Grace Reinhart Sachs olyan életet él, amilyet mindig is áhított. Minden idejét a férjének, az előkelő kórházban dolgozó gyermekonkológusnak, a fiuknak, Henrynek és a hozzá terápiára járó pácienseinek szenteli. Hamarosan megjelenik a könyve, a Tudhattad volna, amelyben ostorozza a nőket, amiért nem hallgatnak az ösztöneikre, és arra tanítja őket, higgyenek az első megérzésüknek, amikor megismernek egy férfit.
Azonban néhány héttel a könyv megjelenése előtt óriási törés keletkezik az életében: egy erőszakos halál, egy eltűnt férj és az oly régóta ismert férfi hűlt helyén egy sor rettenetes felismerés. Az egyre növekvő és a nyilvánosság érdeklődését is felkeltő katasztrófa nyomán Grace-t megrettenti, mennyire nem hallgatott a saját tanácsára. Kénytelen felszámolni az addig megszokott életét, és újat építeni maga és a fia számára.

Jean Hanff Korelitz az Admission (Felvétel), az Interference Powder (A beavatkozópor) című gyermekregény, valamit három korábbi mű, a The White Rose (A fehér rózsa), a The Sabbathday River (A szombati folyó) és az A Jury of Her Peers (Majd dönt az esküdtszék) írónője. Megjelentek írásai többek között a Vogue-ban, a Real Simple-ben, a More-ban, a Newsweekben és a Travel & Leisure utazási magazin családi rovatában.

Nincsenek megjegyzések