Breaking News

Elindult az idei Goodreads Choice Awards szavazás!

Sajnos már sokat csalódtam mindenféle könyves díjakban, viszont egy díj van, amit minden évben követek, és ha nem is támaszkodom rá 100%-ban, azért úgy általánosságban ki merem jelenteni, hogy valóban elhiszem, mutat valamit az olvasói érdeklődésből, illetve amire én a személyes ízlésem szempontjából támaszkodni merek. Ez a Goodreads Choice Awards szavazás. 

Ma pedig elindult az idei menet!Ahogy minden évben, most is rengeteg kategóriában keresik a győzteseket - külön kategóriában versenyeznek zsánerek, illetve saját kategóriája van például a debütáló szerzőknek is.

A YA irodalom minden évben két kategóriát szokott kapni: az egyik az SFF kategória, a másik pedig a mi világunkban játszódó könyveké.

Az indulásnál igazából minden évben lehet saját jelölteket is választani, viszont az olvasói érdeklődés és az olvasói értékelések alapján a Goodreads is összeállít egy jelöltlistát, ami nagyrészt iránymutató szokott lenni, és ehhez képest maximum 1-2 új könyv szokott csak felkerülni a második körös listára.

A YA kategóriákban idén az alábbi könyvek versenyeznek:

A többi kategóriát most nem szemezgetném végig a bejegyzésben, de a jelöltek listáját meg tudjátok nézni ITT

Nincsenek megjegyzések