Breaking News

Halloween Book Tag {Nyereményjáték}

A Halloween blogturnéról





Üdvözlet minden szellemnek, vámpírnak,  vérfarkasnak, boszorkánynak, és az összes egyéb entitásnak a Blogturné Klub szellemes Halloween turnéján! 
Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Tarts velünk, segítünk kitalálni! Kövesd az egész napos turnénkat, mely során szuper könyveket, filmeket, finomságokat és egyéb kreatív ötleteket ajánlunk, hogy az év legborzongatóbb ünnepe valóban szuperül sikerüljön. Inspirálódj, játssz, és vidd haza fantasztikus nyereményeink egyikét! 
 

Halloween book tag


Csokit vagy csalunk - Egy cuki és egy szélhámos karakter

A book tag ezzel kezdődik, de bevallom, én ezen a ponton törpöltem a legtöbbet, és vissza-visszatértem, hátha megihletődöm. És szerencsére végül így is lett, de azért nem jött könnyen.

A szélhámos karakterrel kezdenék, mert az ugrott be hamarabb. A szélhámosok tökéletes megtestesítője... George Wickham. Aki olvasta a Büszkeség és balítéletet, tudja, miért. 



A cuki karakterrel nagyobb bajban voltam, még ha ez meglepő is. Mindenesetre végül George mellett döntöttem, az Árnyvadász Akadémia novellákból. Jaj, szívem szottya.



 


Halloweeni jelmez - Egy karakter, akinek szívesen a bőrébe bújnál egy éjszakára

Fred vagy George Weasley, még a háborús események előtt. 
Egyrészt Roxfort, nyilván valamelyik Harry Potter szereplőt választanám. Dah. 

Másrészt irigylem Fredben és George-ban azt a képességet, hogy mernek felszabadultak, kalandorok lenni, ami a szívükön, az a szájukon. Ez a fajta szabadság nagyon irigylésre méltó, remek lehet valamelyikük bőrében eltölteni egy éjszakát a Roxfortban. 





Boszorkány - Egy könyv, aminek a címében szerepel a boszorkány szó

Talán nem az első történet, ami a Halloween és a boszorkány szó kapcsolatáról az ember eszébe jut, de nekem azért a Narnia nagyon is maradandó olvasmány. És hát boszorkány... meg egyebek.





Fekete - Egy könyv, aminek fekete a borítója

Nézzünk kicsit előre az évben, egy karácsonyi sztorit hozok most ehhez a ponthoz. (Hozzáteszem, tegnap, amikor boltban jártam, egyszerre volt kint a Halloween dekor és a karácsonyi, szóval nem is nyúlik annyira mellé.)
Bevallom, engem kissé meglepett anno, hogy ettől a borítótól mennyire... nincs karácsonyi hangulatom. Nagyon sötét, és bár arany a mintázat és ajándékcsomag meg csillám, mégsem igazán érzem karácsonyinak a borítót. A könyvről magáról nem tudok még nyilatkozni, remélhetőleg az idei karácsonyi időszakban sort kerítek majd rá.





Múmia - Egy könyv, ami korábban jelent meg, mint ahogy megszülettél

Most azt teszem itt közzé, ami elsőre beugrott, bár nyilván egy sor ilyen lenne. De nem is olyan régen néztem meg a Rebecca filmet a Netflixen, szóval...






Vámpír - Egy karakter, akinek a halála miatt vérzett a nyakad szíved

Erről van egy bejegyzésem is, amit ide kattintva tudtok elolvasni.
Egyébként viszont ha most hirtelen egyet ki kell emelnem, az Dobby lenne. Jaj.





Zombi - Egy könyv, ami miatt sokáig fennmaradtál és egész éjjel olvastál

Nagyon sok ilyen volt már az évek során, azt hiszem, ezzel senkit nem lepek meg.
De az első ilyen élményemhez kapcsolódó könyvet fogom most hozni, ez pedig nem más volt, mint A két Lotti. Még negyedikben olvastam, ez volt az első könyv, ami miatt sokáig fennmaradtam, és már a nővérem szólt rám, hogy aludjak már.





Halloweeni tök - Egy szereplő, aki szerinted annyira nagyképű, hogy faragnál az arcából

Bevallom, ezzel a ponttal vannak problémáim, ugyanis olyan szereplő több is eszembe jut, akiknek nagy az arca, de jellemzően én ezt imádom! 
Jace, Calderon, Nikolai... Mennyire szórakoztatóak már! (Már persze papíron, az élet egy másik kérdés.)

Ha nagyon, nagyon muszáj választani, akkor persze az "arckirályt" mondanám, de én rajta is remekül szórakoztam.





Bájital - Egy könyv, amelyben megmérgeznek valakit

A Maxim Kiadónál jelent meg A halál szépséges szolgálólányai sorozat, ami nagyon szorosan kötődik a mérgekhez, és amit egyszerűen imádok. Örülnék, ha több ehhez hasonló YA sorozat lenne, de sajnos az ilyen típusú, kicsit fantasys történelmi YA regényből nincs sok.




Nyereményjáték


Csokit vagy csalunk! Játékunk során virtuális csokivadászatra invitálunk benneteket. Ehhez mérten a turné minden állomásán olvashattok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint eldönteni, hogy valóban valamilyen csokival kínálunk benneteket, vagy csalunk. Csokinak számít minden szilárd halmazállapotú, ehető édesség, csalásnak pedig a hasonlatok, valamint a folyadékok. Ha úgy vélitek, csalunk, ezt a szót írjátok a Rafflecopter megfelelő sorába, ha pedig valódi finomságra bukkannátok, a csoki szót.
Figyelem! A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.

“– Ha ez igaz, akkor Gideon egyszerűen leharapott egy darabot a szívemből! És a csokis bevonatot is lerágta.” 


a Rafflecopter giveaway


A blogturné állomásai


09:00 Booktastic Boglinc - Könyvjelzők
10:00 Deszy könyvajánlója - Vajsör & lávasüti
10:00 Deszy könyvajánlója - Booktag
11.00 Utószó - Tökfaragás
13:00 Hagyjatok! Olvasok! - Boszorkányos könyv- és filmvajánló
14:00 Könyvvilág - Madarak a dobozban
15:00 Olvasónapló - Baljós hangulatú gyerekkönyvek
18:00 Dreamworld - DIY
19:00 Csak olvass! - Szemgolyós muffin
20:00 Fanni’s Library - Top 5 vámpíros könyv
21:00 Veronika’s Reader Feeder - Sütőtökös pite

Nincsenek megjegyzések