Breaking News

Mivel díszítettük a Harry Potter karácsonyfánkat? Nézzétek meg közelebbről!

Még 2016-ban támadt egy igen bolondos ötletem, legalább a többség a környezetemben annak tartotta: legyen Harry Potter témájú a karácsonyfánk. Akkor meg is valósítottuk, nagyon szerettem is, és sok jó emlékem kötődik hozzá.

Viszont korlátozottak voltak a lehetőségeink, mivel a rendelt díszek egy része nem érkezett meg. Illetve azóta műfenyőnk lett, amit - valljuk be - lényegesen egyszerűbb díszíteni. 


Ajánlott bejegyzés


Mi általában évenként váltogatjuk a fánk stílusát, tavaly épp vegyes volt, de előtte volt már piros-fehér (azt nagyon szerettem) és sok más kombináció is. 

Valahogy idén nem szállt meg minket az ihlet színügyileg, és akkor jött a párom ötlete: csináljunk Harry Potter fát. 

Mivel mindannyian szeretjük a háztartásban a Harry Pottert, és ötleteink is voltak, belevágtunk.

Íme az eredmény!



Égősorok 


Távolról indítom, de mivel alapvetően az égősorokkal kezdjük a díszítést...

Az égősorok közül az egyik egy teljesen átlagos, melegfényű fehér izzósor, amit minden évben használunk - egyébként elég hosszú, 240 égős.

A másikat kifejezetten az idei Harry Potter fára vettem, ha esetleg valakit konkrétan érdekel, az OBI-ban. Ez egy gyertyás égősor - a gyertyák össze vannak kapcsolva, viszont ezen felül csipesszel is kell őket rögzíteni. Azért is tetszett különösen, mert a gyertyákon még lefolyás is látszik - pont, mint a Harry Potter filmekben. 




Sima díszek a Roxfort házainak színeiben


A fa alapján egyébként teljesen átlagos díszek adják, hiszen ekkora tömegben nem tudtunk volna Harry Potter díszeket előállítani és venni, és én azt vallom, akkor igazán szép a karácsonyfa, ha nos... olyan, mint a karácsonyfa. Túl sok itt nem létezik. 😀

De a sima díszekbe is vittünk egy csavart: a fára négy különböző sávban kerültek fel a díszek, az egyes házak színeiben. Így a felső sor fekete-sárga, alatta jön a zöld-ezüst, alatta a kék-bronz és végül a piros-arany.

Ennek a sorrendjét alapvetően a meglévő díszeink mennyisége határozta meg, ugyanis míg piros, arany, kék és ezüst díszből az évek során jó sokat összegyűjtöttünk már, azért vannak problémás színek is. Így amikből a legkevesebb volt, azokat helyeztük a fa tetejére, így ugyanis kevesebb kellett belőlük. 

Zöld díszeket még elég jól sikerült vásárolni, néhányat idén, néhányat még az előző fához. Ugyanígy valamennyi bronzot, vagy legalábbis bronzszerűt is - ebből nincs sok, és a legtöbb talán csillogó barnának hat első körben, de azért megteszik. 

Az igazán problémás a Hugrabug sávja. Fekete díszeket időnként még csak-csak találni - bár jellemzően azokban az években nem kaptunk nagyon ilyeneket, amikor belevágtunk a HP fába -, de sárga dísz egyáltalán nincs. Ez abszolút érthető egyébként, hiszen sárga helyett ott az arany - de az arany nekünk ugye már a Griffendélbe tartozik. (Ugyanezzel a problémával küzdöttem egyébként akkor is, amikor a nővérem sárga maszkot kért Velencéből tőlem - aranyat rengeteget találtam, de lejártam a lábam, mire találtam egy inkább sárga maszkot, és még az sem teljesen sárga.) Így végül ennél a sávnál csaltunk egy kicsit: a sárgásabb arany díszekből került ide.

Szintén problémás a Hugrabug esetében, hogy még az a kevés fekete dísz sem igazán látszik, amink van. A fekete díszek a sötétzöld fenyőn ugyanis nem igazán mutatnak, és mivel ezek a díszeink nem is túl csillogóak, még csak az égősorok fénye sem hangsúlyozza őket. Szóval ha esetleg belevágtok hasonló projektbe, ezekre a problémákra érdemes felkészülni.







Vásárolt, alapvetően nem Harry Potteres, de ahhoz passzoló darabok


Az ebbe a kategóriába tartozó díszek egy részét a régi Harry Potter fára vettem, egy részét az idei Harry Potter fára, egy része pedig olyasmi, amit általánosságban vettünk a karácsonyfára. (Elég komoly karácsonyfadísz gyűjteményünk van már.)

Így kerültek a fára mindenféle pennának látszó díszek, szarvasok, piros vonatok, amik természetesen a Roxfort Expresszre utalnak, többféle bagoly, bájitalokra utaló kis tégelyek csillámmal tele, illetve még egy mókus is helyet kapott a fán, ami bár kevéssé Harry Potteres, de nagyon cuki és hééé - patrónus!














Saját gyártású Harry Potter darabok


Egy Harry Potter fát már megkíséreltünk összehozni néhány évvel ezelőtt, ahogyan azt a felvezetőben már írtam is. Akkor még nem volt ennyi mifeném, sokkal inkább a saját beszerzéseinkre és munkánkra kellett támaszkodnunk.

A saját gyártású daraboknak így a nagyobbik része még abból az időből származik. Vannak saját gyártású pálcáink, seprűink (többféle színben), kicsi, fekete süvegeink is arany gömbből készített szárnyas cikeszeink. Ezek még az előző fáról maradtak meg és most jól jöttek ehhez is.

Idei gyártás is van viszont: a szárnyas kulcsok. Ezekhez vettem antikabbnak tűnő kulcsokat és pauszpapírt, amiből a szárnyak lettek.










Harry Potteres, korábbról gyűjtött darabok


Könyvmolyként és Harry Potter rajongóként az évek során elég komoly mennyiségben sikerült szert tennem mindenféle Harry Potter témájú apróságra. Ezek nagyobbik részét vettem (hazai könyvesboltokból, geek boltokból illetve Aliexpresszről), egy részét kaptam, egy részét pedig mindenféle meglepetésdobozokban találtam, még amikor ezek az aranykorukat élték nálunk.

Így található a fán kétféle Hedvig plüss, egy bólintér, egy kalitkás Hedvig, egy időnyerő, egy Halál erekléyi medál, többféle pálca (ebből van vásárolt, kapott és saját gyártás is), Hollóháti diadémja, egy Mardekár medál, a Teszlek Süveg piciben, Bogoly Berti féle mindenízű drazsé, csokibéka kártya, Roxforti levél és egy Dobby figura is. 

Talán ebbe a kategóriába sorolhatom azt a 3 üstöt is, amit még korábban vettem a Harry Potter polcomra, illetve amik azóta Halloween idején is jó szolgálatot tesznek.

Utóbbihoz kapcsolódik a "csúcsdísz" is - ez ugyanis idén egy boszorkánysüveg. Az előző Harry Potter fára készített édesanyám Teszlek Süveget papírból, az viszont azóta már sajnos nincs meg. Viszont lett közben egy ilyen sityakom, úgyhogy elég hamar eldöntöttük, idén ez lesz a csúcs.


















Persze ötleteim még lennének. Szuper lenne a fán egy rivalló, egy Luna bolondos szemüvegéből, esetleg egy kisebb Tekergők térképe, csokibéka és még persze lehetne válogatni.

De én most imádom ezt a fát így, ahogy van. És talán egyszer majd azok is megvalósulnak.

Nincsenek megjegyzések