Breaking News

Lehet, hogy mégis csak a mozikban lesz látható a Dűne



A múltkor már írtam róla, hogy a Warner Bros.-nak nem csak a felháborodott szakmával kell szembenéznie azzal a döntésével kapcsolatban, hogy az összes 2021-es filmjét az HBO Maxon debütáltatja.

Több filmet ugyanis közösen készítettek a Legendary filmstúdióval, akik nem igazán örültek a hírnek - főleg, hogy nem egyeztettek velük előre a témában.

A Dűne filmes jogai amúgy is a Legendaryhoz tartoznak, és ez a stúdió fizette a film költségeinek nagyobbik részét, egészen pontosan 75%-át. Így tehát nem csoda, hogy a derült égből villámcsapás HBO Max bejelentésen felháborodott a Legendary.

A Deadline információi szerint a Legendary készen áll megharcolni a Warnerrel, ha kell, akár jogi úton, hogy a Dűne az eredetileg tervezett módon a mozikban debütálhasson. A Legendary ugyanis úgy érzi, hogy a Dűne késő 2021-es premieridőpontjában - a legutóbbi hírek szerint október 1. lenne a premier - a nézők már hajlandóak lesznek moziba menni. 

A Dűne esetében azért is nagyon fontos, ami most zajlik, mert nem csak ennek az egy filmnek a sorsa múlik a sikerén - ugyanis ha a film nem hoz elég bevételt, az a folytatások elkészülésére nézve végzetes lehet.

Nincsenek megjegyzések