Breaking News

Magyarul is érkezik A marsi szerzőjének újabb könyve!

Arról már sokszor írtam, hogy A marsi óriási kedvencem, most pedig érkezik a szerző, Andy Weir harmadik regénye - és magyarul is! 

A történetben egy magányos űrhajósnak kell megmentenie a Földet a katasztrófától. Ryland Grace az egyetlen túlélő egy expedíción, ami az utolsó reményt jelentheti a Földnek - így hát rá esik a feladat, hogy megpróbálja végrehajtani a missziót. Csakhogy van egy probléma: még a nevére sem emlékszik. Csupán annyit tud, hogy sokáig aludt, aztán felébredt többmillió mérföldre az otthonától, az űrhajóban pedig két holttestet talált csupán.

Közben befutott a magyar fülszöveg is, íme:

Ryland ​Grace egyedül maradt: az utolsó esélyként indított küldetés egyetlen túlélőjeként nem vallhat kudarcot, különben az egész Föld és vele az emberiség is elpusztul. Csakhogy éppenséggel ezt ő maga sem tudja. A saját nevére sem emlékszik, nemhogy arra, hogy hol van, és mit is kéne tennie.

Csak annyit tud, hogy évekig tartó öntudatlanságból ébresztik fel, sok millió kilométerre az otthonától, két holttest társaságában.

Rylandnak lépésről lépésre kell feltárnia a múltját. Így apránként szembesül az előtte álló lehetetlen feladattal: a bolygó kormányai összefogásában sebtiben összetákolt, majd az űr mélyébe kilőtt hajó fedélzetén egymagában kell elhárítania az emberiség kihalásával fenyegető, felfoghatatlan súlyú katasztrófát.

Ha beszámítjuk a képletbe váratlan szövetségesét, talán még sikerrel is járhat.

A hazánkban is lehengerlő sikert aratott A marsi – Mentőexpedíció és az Artemis után a #1 New York Times-bestsellerszerző Andy Weir ismét lélegzetelállító útra hív a világegyetem mélyére eddigi talán legizgalmasabb könyvében.

Nagyon izgalmasan hangzik, és a leírás alapján jut hely bőven annak a típusú humornak, amit Mark Watney sztorijában annyira szerettem.

Ami a magyar megjelenést illeti, a Fumax így ír róla Molyon:

Még egy örömteli bejelenteni valónk van: ugyan a világpremierről egy egész kicsit lecsúszunk, ám májusban még így is érkezhet Andy Weir szenzációs új regénye, A Hail Mary-küldetés, a Fumax SF Extra sorozatunk legújabb zászlóshajója. Azt csiripelik a madarak, hogy ez még A marsinál is jobb könyv lett – most megmutatjuk a borítóját, ami ismét Tóth-Kovács Anett munkája. Mi a szerkesztőségben mind nagyon szeretjük, nagyon várjuk, hogy a kezetekbe adhassuk!


A borító:


 

Nincsenek megjegyzések