Breaking News

KÜLFÖLDI BORÍTÓ - Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

Újabb külföldi borítós gyűjtéssel érkezem, ezúttal teljesen random kiválasztottam a Red, White & Royal Blue című könyvet, amiről ide kattintva olvashatjátok a véleményemet.


Bejegyzésajánló





Nézzük sorban a borítókat!

Az eredeti borítót én nagyon szeretem, még ha kicsit randomnak is tűnik a piros, fehér és a kék mellett a rózsaszínt alapszínként. Ezzel együtt a borító számomra egyszerű, de nagyszerű.

A magyar kiadó is ezt a borítót vette át.

magyar


Ehhez elég hasonló a dán borító koncepciója, úgy is mondhatjuk, hogy ők bár saját borítót terveztek, lemásolták az eredeti koncepcióját - színek és stílus szempontjából is nagyon hasonló az eredetihez.

dán


Szintén hasonló a koncepciója a japán borítónak, viszont ők már kicsit bátrabban módosítottak - a tipó cirkalmasabb, a szereplők hangsúlyosabbak és máshogy helyezkednek el, ráadásul a rajzos stílus sokkal inkább mangaszerű.

japán


A német borító egy fokkal közelebb is kerülhetett volna a listán az eredetihez, hiszen valójában azt vették alapul - viszont az alapszín itt kék, és változtattak a tipón meg a szereplők elhelyezkedésén is.

német


Jöjjön két hasonló borító: az orosz és a kínai. Nem teljesen egyformák, de majdnem. Első ránézésre egyértelmű, hogy valami más, viszont ha jobbna bele akarja ásni magát az ember, akkor azért nézegetni kell az eltéréseket. Egyébként valamelyest, ötlet szintjén itt is visszaköszönön az eredeti borító koncepciója, viszont ez sokkal kevésbé feliratközpontú, nagyobb figyelem irányul a szereplőkre.

kínai

orosz


Jöjjön két francia borító! Bevallom, nem vagyok benne biztos, hogy valóban publikálták-e a könyvet az első, egyszerűbb változattal, vagy az csak amolyan placeholder borító volt. Mindenesetre a koncepció kicsit itt is hasonlít az eredetihez, viszont a szereplők elhelyezkedése is más, illetve kipótolták kiegészítő grafikai elemekkel. Sokat változtat a kék alapszín is, és ami talán a legmeglepőbb, hogy a francia cím angol nyelvű ugyan, de nem ugyanaz, mint az eredetinél. 

francia

Francia


Végül, de nem utolsó sorban jöjjön a svéd borító! 
Ez a borító már tényleg nem vette át az eredeti koncepciót. A színeket megtartotta, de máshogyan, rajzolt alakok helyett pedig nagyjából fotórealisztikus elemeket használ.

svéd


Nincsenek megjegyzések