Breaking News

5 sorozatfolytatás, ami már csak "zárt csomagolásban", "elkülönítve" jelenhet meg




Tegnap már megírtam egy hosszú bejegyzést arról, hogy pontosan hogyan érinthetik az új "pedofiltörvény" frissen a Magyar Közlönyben megjelent passzusai a könyvkiadást. Ha esetleg lemaradtatok, itt tudjátok elolvasni, pontosan miről van szó és mi a véleményem az egészről.

Sokféle bejegyzést terveztem mára, de bevallom, nem tudok elszakadni ettől a gondolattól, folyamatosan ezen pörög az agyam.

Tibi már összeszedett néhány olyan könyvet, ami ezután akár ki is kerülhet a boltokból. Eredetileg én is ilyesmi bejegyzést terveztem, de most akkor kis módosítással nézzük azokat a folytatásokat, amiket sokan várnak, nagy eséllyel érkeznek is - viszont a fejlemények miatt már csak "zárt csomagolásban", "elkülönítve". 

A Grisaverzum legújabb kötete

Nem is olyan régen derült ki, hogy Leigh Bardugo Grisaverzuma végre nálunk is megkapta az őt megillető figyelmet az olvasóktól, sokan találtak rá a Netflix sorozatának köszönhetően, így pedig azt ígérte a Könyvmolyképző, hogy jönni fog a folytatás, azaz a King of Scars is. 

A világban viszont folyamatosan mozgat meleg szereplőket a szerző, ez a könyv sem kivétel.




A Hollófiúk folytatása

Maggie Stiefvater Hollófiúk sorozatában már amúgy is láthattunk LMBTQ+ szereplőket, az érkező folytatásban, a Dreamer trilógiában viszont rögtön Ronan a főszereplő. Így bizony ennek is az elkülönített zónában lesz a helye.




A legősibb átkok 2.

Talán mondanom sem kell, Cassandra Clare minden Árnyvadász regénye az új törvény hatálya alá esik. Már a legelsőben, a Csontvárosban is megjelenik Magnus, később viszont sorban jönnek az újabb és újabb LMBTQ+ szereplők. Így ez bizony érinteni fog minden ezután megjelenő Árnyvadász regényt - a The Lost Book of the White-ot mindenképp, hiszen itt ráadásul főszereplőkről van szó Magnus és Alec személyében. De minden mást is, a soron következő The Last Hours sorozatot is. 



Ez még a Vágymágusok 2., de jönni fog a folytatás

On Sai új YA sorozata, a Vágymágusok amúgy is tele finom, szinte népmesei erotikus utalással, de ahogy a többi világa esetében, On Sai itt sem zárkózik el megmutatni a szivárvány mindenféle színét. Így pedig a zárt csomagolás és az elkülönítés nagy eséllyel vonatkozni fog ennek a sorozatnak a folytatására is. 



Az Aristotle és Dante a világmindenség
titkainak nyomában folytatása


Évek teltek el azóta, hogy diadalútjára indult angolul Aristotle és Dante, de végül Benjamin Alire Sáenz csak elszánta magát arra, hogy megírja a fiúk történetének folytatását. Angolul idén jelenik meg a könyv, így ha érkezik magyarul, akkor már csak az elkülönített könyvesbolti részlegben landolhat.

4 megjegyzés:

  1. Trónok Harca is ide lenne sorolandó, aminek még ki sem jött a folytatásba, de ugye az első három kötetben Renly az meleg Lorassal együtt, és Cercei és testvérei meg szintén olyanok amilyenek. Aztán meg még a fene tudja mit tervezett az író az utolsó két kötetbe. Vagy akkor át kéne javítani a könyvek korhatárbesorolását egyes kötetek tartalma következtében.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A csomagolásos szabály csak 18 éven aluliakat célzó könyvekre vonatkozik, a Trónok harca így nem fog beleesni - arra elvileg "csak" a 200 méteres szabály vonatkozik.

      Törlés
  2. Egy Libri(Fórum Debrecen) vagy egy nagyobb Líra(pl. az egykori Alexandra helyén a régi plázában szintén debrecenben) üzlet esetében még megoldható a dolog, de egy kisebb sarki könyvesnél már nem.

    VálaszTörlés
  3. Vagy megint pult alól adják majd a bizonyos könyveket mint anno az átkosban a tiltott cuccokat.

    VálaszTörlés