Breaking News

Itt az első pillantás az érkező Gyűrűk ura Amazon sorozatra + a premier időpontja!




Derült égből villámcsapás, hatalmas hírt hozott ma az Amazon: A Gyűrűk ura világában játszódó új, rekorddrága sorozat 2022. szeptember 2-án debütál majd, és hetente láthatják majd a nézők. 

Tehát nem a Netflix rendszerét követik majd, hanem ahogy a Marvel sorozatok esetében is hagynak a részek között egy-egy hetet. A magam részéről úgy gondolom, ilyen rajongótáborral rendelkező, nagy volumenű sorozatoknál ez jó döntés - egyrészt sokkal jobban lehet kezelni a spoilereket, hiszen nem lesz olyan, aki egy nap alatt ledarálja a sorozatot és ontja az összes részből a spoilereket. Másrészt sokkal közösségibb így az élmény: a hetente jövő mémekkel, teóriákkal, átbeszélésekkel. 

De talán ami még ennél is izgalmasabb: itt az első pillantás a sorozatra!



Az első leírás a sorozatról is megérkezett már korábban.

Angolul:

Amazon Studios’ forthcoming series brings to screens for the very first time the heroic legends of the fabled Second Age of Middle-earth’s history. This epic drama is set thousands of years before the events of J.R.R. Tolkien’s The Hobbit and The Lord of the Rings, and will take viewers back to an era in which great powers were forged, kingdoms rose to glory and fell to ruin, unlikely heroes were tested, hope hung by the finest of threads, and the greatest villain that ever flowed from Tolkien’s pen threatened to cover all the world in darkness. Beginning in a time of relative peace, the series follows an ensemble cast of characters, both familiar and new, as they confront the long-feared re-emergence of evil to Middle-earth. From the darkest depths of the Misty Mountains, to the majestic forests of the elf-capital of Lindon, to the breathtaking island kingdom of Númenor, to the furthest reaches of the map, these kingdoms and characters will carve out legacies that live on long after they are gone.


Magyarul:

Az Amazon Studios hamarosan érkező sorozata most először hozza el a tévéképernyőkre Középfölde mesés másodkorának hősi legendáit. Az epikus dráma többezer évvel J.R.R. Tolkien A hobbit és A gyűrűk ura sorozata előtt játszódik, és elrepíti a nézőket abba a korba, melyben nagy erők kovácsolódtak, királyságok emelkedtek a dicsőségbe, majd hullottak porba, valószínűtlen hősök állták ki a próbákat. Melyben a remény a legfinomabb cérnaszálakon múlott és melyben a Tolkien által megalkotott legnagyobb gonoszok fenyegették örök sötétséggel a világot. 
Egy békés időszakban veszi kezdetét a sorozat, ami egy sor szereplőt mozgat, már ismerős és új karaktereket egyaránt. Ők néznek szembe a gonosz régóta rettegett visszatérésével Középföldén. A Ködhegység mélyétől a tündefőváros, Lindon varázslatos erdőin át, Númenor lélegzetelállító szigetkirályságán keresztül a térkép legmesszebb tájaiig, ezek a királyságok és szereplők olyan örökséget alkotnak, mely még sokkal azután is megmarad, hogy ők már eltávoztak.


Bejegyzésajánló
 

Nincsenek megjegyzések