Breaking News

Hivatalos közleményben is elhalasztották az idei Könyvfesztivált




Bár korábban már megírtam, hogy mégsem lesz idén Könyvfesztivál, a hivatalos lemondó közleményt csak ma tették közzé a fesztivál Facebook oldalán

A közleményből kiderül, nem csupán a növekvő esetszámok, hanem a külföldi kiállítók részvételének nehézsége is az okok között van - ne feledjük, a Könyvhéttel ellentétben a Könyvfesztivál mindig nemzetközi rendezvény, sok külföldi kiállítóval és szakmai meghívottal. Szintén nehezíti a fesztivál helyzetét a Könyvhéttel szemben, hogy ennek a rendezvénynek zárt tér adott volna otthon, és a novemberi időpontban már nehezen is lenne szabadtéren tartható a fesztivál. 

A közlemény teljes szövege:

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének Elnöksége a jelenleg növekvő számú megbetegedések és a járványhelyzet fokozatos romlása miatt úgy határozott, hogy a novemberre tervezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál megrendezését elhalasztja.
A külföldi kiállítók részvétele nehézségekbe ütközik, már most is sokan nem vállalkoznak tömegrendezvényen való megjelenésre, utazásra. A zárt térben tervezett eseményeknél nem tudjuk betartatni a maximum 500 fős látogató létszámot, a csoportos, termekben zajló beszélgetések kivitelezése is korlátokba ütközik.
A sikeres Ünnepi Könyvhét megrendezése és megtartása után vagyunk, és a továbbiakban nem szabad figyelmen kívül hagynunk az egyre fokozódó egészségügyi kockázatot, ami tendenciáját tekintve novemberre erőteljesebb is lehet. Az Egyesülés munkatársainak több mint féléves munkája fekszik a Nemzetközi Könyvfesztivál előkészítésében, de ők is egyetértenek abban, hogy nem vállalható az egészségügyi következménye egy zárt térben zajló több napos rendezvénynek.

Nincsenek megjegyzések