Breaking News

Az idei Emmy-díjasok...



Az Emmy-díjakat nem egyszerre osztják ki, a technikai kategóriákban hamarabb osztják ki az elismeréseket. Tegnap viszont a nagy kategóriák díjait is átadták, úgyhogy teljes az idei Emmy-győztes mezőny.

A listát nézegetve újfent megállapítottam, mennyi elképesztően jó sorozat és minisorozat készül, én sokszor már azt érzem, rávernek a filmekre is. Az sem véletlen, hogy most már igazán nagy sztárokat is simán láthatunk sorozatokban, míg néhány évvel ezelőtt kifejezetten ritka volt, hogy filmes világsztárok tévésorozatokban szerepeljenek. 

Sok nyertessel egyetértek, viszont meg kell jegyeznem, már a jelöltek listáját olvasva biztos voltam benne, teljesen nem leszek elégedett, ugyanis sok olyan kategória volt, ahol azt éreztem, akár mindenki megérdemelné a díjat.

Az este nagy vesztese számomra a WandaVision - azt gondolom, ezzel valami egészen egyedit alkottak a képregény-világban, és legalább Elizabeth Olsen megérdemelte volna a díjat. Az, ahogyan végiglavíroztak a különböző stílusokban, és egyszerre hozta az 50-es, 60-as évek vigyorgó háziasszonyát és leginkább a gyászoló nőt - ráadásként pedig még a badass szuperhőst is. Le a kalappal. A koncepció pedig, hogy egy ilyen típusú szuperhősös sorozatot használnak a gyász bemutatására, nálam telitalálat, és a kivitelezés is csillagos ötös. Nagy kategóriákban ezzel együtt nem nyertek, de azért örülök, hogy a "technikai" kategóriákban igen - a legjobb fantasy/sci-fi jelmez, a legjobb zene (ugye nem csak én dúdolgatom, hogy It was Agatha All Along...?) és a legjobb production design díját is megnyerte a széria.




A nagy nyertes a The Crown - A korona volt. Ezt a sorozatot is nagyon szeretem, bár bevallom, nem ez az utolsó évad lett a kedvencem, és alakítások tekintetében sem vagyok teljesen elégedett - jobban szerettem a korábbi szereplőket. Így itt kicsit azt érzem, hogy sokat nyomott a latban a téma és a korábbi évek nagy sikere, mint az utolsó évad alakításai. 

A Mare of Easttown, vagyis az Easttowni rejtélyek abszolút megérdemelte a díjakat, nagyon örülök Kate Winslet díjának, abszolút megérdemelt, még ha - ahogy írtam is - nagyjából mindenki megérdemelte volna, akiket láttam a jelöltek közül.



Na jó, ezt muszáj...




Szintén nagyon örülök, hogy díjazták A vezércselt, ez is jól sikerült minisorozat, ráadásul mindenképp ki kell itt emelnem, mert ez valóban könyves vonatkozású, hiszen regényadaptáció. (A WandaVision ilyen szempontból határeset.)









Nincsenek megjegyzések