Breaking News

Újra megjelenik magyarul A balszerencse áradása!


 
Néhány évvel ezelőtt már megjelent magyarul Lemony Snicket A balszerencse áradása sorozata, viszont már elég régen volt, azóta a könyvek csak használtam, körülményesen beszerezhetőek.

Most viszont kiderült, hogy a Könyvmolyképző hozza el az új kiadást a sorozatból, és már megvannak a magyar fülszövegek és borítók is!

1. rész




„A házatok… fájdalom…
porig égett.”
Kedves Olvasó !

Hallottál már a Baudelaire gyerekekről? A kedves, szép, okos testvérek – Violet, a feltaláló, Klaus, a könyvmoly és a kis Sunny – kalandjairól olvashatsz ebben a könyvben, amelyet hamarosan további regények követnek majd.

Sajnos az emberek életében olykor szomorú dolgok is megesnek. Történetünk főhőseinek sorsát is alapjaiban változtatja meg egy tragikus esemény. Vajon képesek-e megbirkózni a számukra túl nehéznek látszó feladatokkal? Megmenekülnek-e szorongatott, olykor kilátástalannak tűnő, néha riasztó és félelmetes helyzetükből?

Az izgalmas, fordulatos, veszélyekben bővelkedő történet során – amely nem nélkülözi az abszurd, Lewis Caroll-féle humort sem – személyes ismerősünk lesz a kedélyes Poe bácsi, a kedves Strauss bíró és a félelmetes, gonosz Olaf gróf, aki a gyerekek vagyonára pályázik. De mindvégig szorítunk a Baudelaire gyerekeknek, akikre további megpróbáltatások várnak, s akiket minden bizonnyal Te is szívedbe zársz.

A könyveket áthatja az angol gyermekirodalomban már hagyományosan jelen levő szatíra szelleme... A sorozatból több mint egymillió példány kelt el... Lemony Snicket olvasói őszinte izgalommal, gyermeki kíváncsisággal veszik meg a sorozat köteteit.
The New York Times Magazine
A gyerekek tényleg
nem féltek Olaf gróftól?
Ha azért vetted kézbe ezt a könyvet, hogy egy egyszerű és vidám történetet olvass, akkor fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy ez egy könyv. Még a gyerekek is tudják, hogy a könyvek sokkal nyomasztóbbak, mint a filmek. Ha felhőtlen szórakozásra vágysz, jobban teszed, ha megnézel egy jóképű gróf főszereplésével készített mozifilmet. Például azt, amelyikben én játszom a főszerepet: a film egy halálos mérgű kígyóról, három szánalomra méltó árváról, egy belevaló grófról és egy megígért perui útról szól. Való igaz, hogy mindez a könyvben is előkerül, de olyan hosszadalmas körítéssel tálalva, hogy halálra unnád magad. Fogadd meg a tanácsom: most azonnal tedd le ezt a kötetet, és irány az első mozi, ahol megnézheted világrengető alakításom A balszerencse áradása című filmben. Természetesen szívesen adok autogramot:

Olaf gróf

Ezt a világot átjárja valamiféle dickensi hangulat,
amelyben békésen megfér egymással az autó és a lovas kocsi,
a számítógép és a telegráf.
The New York Times Magazine


A könyvekből már két ismert adaptáció is készült. Az első Jim Carrey-vel, filmként, azután pedig több évados sorozatot is készítettek belőle, Neil Patrick Harrisszel a főgonosz Olaf gróf szerepében.



A film leírása:

„Ezek a könyvek a világ legszomorúbb könyvei közé tartoznak, és ha a gyomrod nem bírja az olyasféle kellemetlenségeket, mint például egy fertelmes gonosztevő, egy halálos kígyó, a hideg uborkaleves vagy egy szörnyű tűzeset, akkor azt tanácsolom, olvass inkább vidám könyveket ezek helyett” – olvashatjuk Lemony Snicket (az álnév mögött egy Daniel Handler nevű író rejtőzik) ajánlását saját könyveihez, amelyeknek még a Harry Potter sorozatot is sikerült letaszítaniuk a New York Times ifjúságibestseller-listája éléről. A filmváltozatban Jim Carrey alakítja Olaf grófot, az elmés álcák és elképesztő fondorlatok nagymesterét, az agyafúrt gonosztevőt, aki meg akarja kaparintani a Baudelaire árvák családi örökségét.


A Jim Carrey-féle film előzetese:




Az új, Neil Patrick Harris-féle sorozat előzetese:

Nincsenek megjegyzések