Breaking News

A 9 kedvenc pillanatom a Visszatérés Roxfortba találkozóból




A véleményemet már megírtam a Visszatérés Roxfortba című Harry Potter "osztálytalálkozóról", de ma újranéztem, és gondoltam, a kedvenc pillanataim megérnek egy külön bejegyzést. 

Akadt belőlük szép számmal, úgyhogy bár eredetileg 7 kedvenc pillanatot akartam összehozni (végtére is, a Harry Potterhez az szépen passzol), 9 alatt nem sikerült megállnom.

Úgyhogy jöjjön az én 9 kedvenc pillanatom!
 


9. Ron, Hermione és a csók




Már sokszor lehetett hallani róla, hogy Rupert Grintet és Emma Watsont mennyire megviselte, amikor fel kellett venniük a csókjelenetüket - mindketten többször nyilatkoztak róla, így nagy meglepetés nem volt. Ezzel együtt vicces volt nézni, hogyan mesélnek róla kicsit kötetetlenebb formában, ráadásul úgy, hogy Daniel Radcliffe is ott van. Mindez megspékelve a rendező kommentjeivel és a bevágott kulisszák mögötti felvételekkel telitalálat volt.
Viszont azt furcsállom kicsit, hogy Daniel Radcliffe elnevetgélt a szenvedésükön, miközben neki is volt egy csókjelenete Emmával - és kifejezetten vicces volt látni egy korábbi hasonló összeállításban, hogy Emmának hirtelen mindkét sráccal fel kellett vennie egy ilyen jelenetet.

Akárhogy is, ez a kötetlen emlékezés tetszett.



8. Jobban tartjuk magunkat, mint Harryék



Nem sok szerepet kapott, épp csak néhány pillanatot, de nagyon szerettem, ahogy Emma, Daniel és Rupert azon viccelődnek, hogy szerencsére még mind jobban tartják magukat, mint a 19 évvel későbbi karaktereik. Igaz, ami igaz...

És ha már itt tartunk, itt tenném hozzá: annyira jó volt hallani, milyen beceneveken hívják Rupertet!


7. Mini Emma, mini Rupert és mini Dan




Nem egy konkrét jelenet, de minden bevágást imádtam, amiben Bölcsek köve környéki triót láthattuk. Olyan pöttömök voltak, olyan ártatlanok - döbbenetes belegondolni, mekkora tehet volt rajtuk már akkor, még ha nem is mindig érezték.



6. Megemlékezés azokról, akik már nincsenek velünk




Kicsit furcsa, hogy csak a hatodik helyre tettem ezt, de ennek igazából nem minőségi okai vannak, egyszerűen úgy érzem, ez olyasmi volt, amire mindenki számított. 
Ezzel együtt gyönyörű volt a kivitelezés, nagyon megható, ahogyan a megemlékezéseket összevágták a film színészekhez passzoló jeleneteivel és a halál tematikáját feldolgozó jelenetekkel. A pálcaemelés telitalálat volt. És külön dicséret illeti azt is, hogy a teljes listán nem csak a színészek neveit láthattuk, hanem a stábét is.


5. Hagrid akkor is itt lesz




Az egyik legmeghatóbb mondat Robbie Coltrane-től származik a műsorban. Az, ahogyan arról beszél, hogy évtizedek múlva ő már nem fog élni, de Hagrid továbbra is itt lesz... Szem nem marad szárazon. 


4. Az Alan Rickman sztori




Ahogyan a korábbi bejegyzésemben is írtam, a spontán pillanatokat szerettem a legjobban, és ezek közül is mindenképp kiemelném Daniel Radcliffe és Gary Oldman beszélgetését. Sokat lehetett róla hallani, milyen nagy hatással volt Danre az, hogy a példaképével dolgozhatott, és hogy mennyi tanáccsal látta el őt Gary. Nagyon örülök, hogy leültették őket beszélgetni, és hogy sok kulisszák mögötti videót láthattunk kettejükről. A fénypontja a beszélgetésnek számomra mégis az volt, amikor Dan elárulta Gary Oldmannek, hogy Alan Rickman tudta előre, mi lesz a karaktere sorsa. Az a reakció Garytől! Imádom!


3. Daniel Radcliffe az Abszol úton




Tudom, hogy épp az előbb írtam, a spontán pillanatokat szerettem a legjobban, de azért felfért a dobogóra egy nagyon is megtervezett jelenet, rögtön a kezdésnél. 
Daniel Radcliffe sok-sok év után először lép be az Abszol út díszletbe. Kétségem sincs felőle, hogy nem véletlen a párhuzam e között a jelenet között, és a között, hogy Harry számára is az Abszol út jelentette a belépőt a varázsvilágba. 
Mindez pedig egy Bölcsek köve idézettel narrálva, ami az egyik kedvencem. 
Tökéletesen adta meg az alaphangulatot. 


2. Szeretlek




A műsor egyik legjobb pillanata, amikor a meghatódott Emma és Rupert arról beszélnek, milyen fontosak egymás életében még akkor is, ha nem találkoznak túl sokszor - és Rupert kimondja: Szeretlek. Majd némi hatásszünet után, rendkívül "ronosan" hozzáteszi: barátként.
Megható és vicces, maradandó pillanat.


1. Emma Watson és Tom Felton találkozása



Nézzétek, én sosem tartoztam azok közé, akik össze akarták hozni Hermionét és Dracót vagy Emma Watsont és Tom Feltont. Viszont azt el kell ismerni, hogy megvan közöttük a kémia, és ha követi a színészeket az ember, akkor tudja, hogy Emma és Tom valóban többször találkoztak már azóta, hogy véget ért a Harry Potter. Látszik, hogy szoros közöttük a kapcsolatuk, és mindegy, milyen jellegű, nagyon jó látni, milyen sokat jelentenek egymásnak. Az az öröm, ahogy Emma Tom nyakába veti magát rögtön a műsor elején! 
Szívesen néztem volna még közös pillanatokat velük, és sajnálom, hogy őket nem ültették le párban. 

Nincsenek megjegyzések