Breaking News

Moly pipáló - Március 31-április 6.


Sziasztok!

Ebben a rovatban minden héten a Moly.hu előző heti legolvasottabb könyveinek listáját osztom meg, és magamban elégedetten - vagy kevésbé elégedetten - konstatálom, hogy melyikeket olvastam közülük.
Amennyiben értékeltem is a könyvet, akkor rögtön linkelem hozzá az értékelést is.

Március 31-e és április 6-a között a legolvasottabb könyvek:




John Green: Csillagainkban a hiba
Tetovált mementó
Markus Zusak: A könyvtolvaj   
Kerstin Gier: Rubinvörös
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
James Dashner: Az útvesztő



Van, ami lerobbanthatatlannak tűnik a listáról. Egyrészt Az éhezők viadal és A beavatott, szépen megmutatva, hogy bizony a disztópiák divatja még mindig tart. És ha már disztópia, akkor a közeledő film miatt Az útvesztő is felkerült a lisánkra.

Másrészt állandó elemnek tekinthető egy-egy Leiner Laura könyv, most is kaptunk kettőt, de ezen már senki nem lepődik meg. 

Illetve rettenetesen boldog vagyok, amiért lassan a Csillagainkban a hiba is állandósul a listán, egy gyönyörű könyv, bőven megérdemli, hogy sokan olvassák.

Kaptunk a múlt heti listára még egy Moly antológiát,  visszatért A könyvtolvaj is, illetve felbukkant a Rubinvörös a listán, nem tudom, ennek mennyi köze lehet a készülő Zafírkék filmnek. Abban viszont nagy összegben merek fogadni, hogy a Jet váratlan megjelenése annak köszönhető, hogy felkerült a netre egy rajongói fordítása könyvből, amire most mindenki rávetette magát. Szóval ez a tömeges olvasás nagy eséllyel nem angolul történt...

Nincsenek megjegyzések