Breaking News

Pápá, Árnyvadászok, itt az új világ - Új high fantasy sorozaton dolgozik Cassandra Clare

Évek óta sokan mondják, jó lenne Cassandra Clare-től valami újat látni a sok Árnyvadász kötet után. És persze érkeznek sorban a Magisztérium könyvek, de azokat Holly Black-kel közösen írják, és ez bizony a stíluson érződik is - ráadásul az middle grade sorozat.

Ma azonban az írónő brutális hírt jelentett be, ami - ahogy a hírlevél tárgyában is elhangzik - felrobbanthatja az internetet. 



Cassandra Clare új sorozaton dolgozik, méghozzá egy felnőtteknek szánt high fantasy sorozaton! 

Az első rész címe Sword Catcher, azaz Kardfogó(?) lesz. Ahogy az írónő írja: a szereplőivel együtt az olvasói is felnőttek, és sokan kérdeztek tőle az évek során, várható-e könyve idősebb korosztálynak is. És bár a Magnus trilógia felnőtteknek szól majd, az még mindig Árnyvadász világ, ráadásul szintén mással közösen írja. 

Most viszont szeretne egy új világot felépíteni, ráadásul az új irány új kiadónál érkezik: a Del Rey-től. Cassie szerkesztője pedig nem más lesz, mint Anne Groell, aki többek között Naomi Novik és George R. R. Martin könyveit is szerkesztette, és igazán otthonosan mozog a fantasyk világában.

A leírás szerint: egy fiatalember története lesz a regény, akit egy méltatlan herceg dublőrének neveltek, egy fiatal lányé, akinek az a sorsa, hogy megváltoztassa a világot és egy sor más karakteré. Ezek a szereplők - bűnözők, hercegek, mágusok és harcosok - már egy ideje Cassie fejében voltak, és alig várja, hogy mi is megismerhessük őket. 

Megjelenési dátum egyelőre nincs, mivel még dolgozik a könyvön. 

1 megjegyzés:

  1. Csak én érzem azt, hogy Cassie túl sok projektben van benne nyakig? Nem lenne jobb befejezni egy sorozatot mielőtt a többibe bele kezd?

    VálaszTörlés