Breaking News

Samantha Young: Jamaica Lane {Rendhagyó értékelés + Nyereményjáték}

Samantha Young: Jamaica Lane

A blogturnéról




Újabb könyvvel kápráztatja el a New Adult műfaj rajongóit Samantha Young. A kedvelt London Street és Dublin Street után most egy újabb szerelmi történet alakulásának drukkolhatunk, amiben a félénk Oliviát és a flörtölés nagymestéret Nate Sawyert ismerhetjük meg. A Blogturné Klub 8 bloggere mesél nektek a könyvről, és a turné végén nektek is lehetőségetek van megnyerni a 3 könyv példány egyikét. Tartsatok velünk és ismerjétek meg az új szerelmes párt, akiket nem lehet egy könnyen elfelejteni! 


Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Before Jamaica Lane
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 504
Fordító: Molnár Edit
ISBN: 9789634571865
Sorozat: Dublin Street 3.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,35)
Megrendelési link
A nagysikerű Dublin Street és London Road folytatása.

Barátkozó természete ellenére Olivia fájdalmasan bátortalan az ellenkező nemmel, még
szólni sem meri a srácokhoz, akik bejönnek neki. De amikor Edinburgh-ba költözik, új életet kezdhet, és miután belezúg egy szexi egyetemistába, úgy dönt, ideje legyűrnie a félelmeit és megszerezni, amire vágyik.
Nate Sawyer igazi nagypályás, aki senki mellett nem hajlandó lehorgonyozni. A legjobb barátaihoz azonban a végletekig hűséges. Így amikor Olivia hozzá fordul a párkapcsolati nyűgjeivel, felajánlja, hogy bevezeti a lányt a flörtölés rejtelmeibe, és segít hogy szexuálisan is magabiztosabb legyen.
A csábítás trükkjeit bemutató baráti tanfolyam hamarosan elsöprően szenvedélyes románccá alakul. Nate múltja és elköteleződésre való alkalmatlansága azonban tönkreteszi a kapcsolatot, és Olivia egyedül marad. Vajon rájön Nate, hogy élete legnagyobb hibáját követte el, vagy örökre elveszíti a lányt?

A nagysikerű Dublin Street-sorozat újabb darabja, tele szenvedéllyel, erotikával és szerelemmel. Add át magad!

Az első mondat:


"Amint befordultunk egy újabb utcába, a lesből támadó jeges szél úgy csapott arcul minket, mintha bosszantaná, hogy az épületek felfogják a támadását."

Véleményem


Én magam már írtam a könyvről egy "normál" értékelést azután, hogy angolul olvastam - nem bírtam kivárni, míg érkezik magyarul a folytatás -, ezt ITT olvashatjátok.

Úgyhogy én most kivételesen egy rendhagyó értékeléssel jöttem, egészen pontosan összeszedtem 5 okot, amiért imádtam ezt a könyvet. 

5 ok, amiért nagyon szerettem ezt a könyvet



1. A csapat

Az ilyen típusú new adult sorozatoknál nálam mindig kulcskérdés, hogy ahogy halad előre a sorozat, kötetről kötetre hogyan dolgozik a szerző a már meglévő szereplőkkel. Az, hogy visszatérnek mellékszereplőkként, és a következő részek főszereplőit hamarabb bemutatja a szerző előkészítő jelleggel, még nem elég. Persze, ezekre is szükség van, hiszen ezek a történetek valójában önálló kötetek, és az fűzi sorozattá őket, hogy az egyes szereplők összekötik. 

Ám ezeken felül kell valami melegség is. Valami, amitől tényleg csapatnak élem meg a szereplőket, és tényleg úgy érzem minden egyes résszel, mintha a családomhoz, vagy minimum a nagyon közeli baráti körömhöz térnék vissza. 

A Dublin Street sorozat nálam képes ezt szállítani, és úgy, hogy közben nem válik idegesítővé az, hogy egyre több a szereplő. Nem érzem valószínűtlennek, hogy ennyien vannak, mert logikus családi-baráti-ismerősi kapcsolatok kötik össze őket, ettől tényleg élő, valóságos az egész. 


2. A sztori

Akárhány romantikus történetet olvasok, a legjobb barátokból szerelmesek sztorit nem tudom megunni. Nagy klisé, milliószor olvastuk, láttuk, akár meg is éltük, de én a magam részéről nem tudom megunni. Talán pont azért, mert annyira el tudom képzelni. 

Van, hogy a csillagok pont nem úgy állnak két ember megismerkedésekor, hogy jó legyen az időzítés, de közben a kapcsolat megvan. Lehet azon vitatkozni, hogy van-e barátság férfiak és nők között - egyébként én hiszem, hogy van -, meg hogy létezik-e a friend-zone, de én hiszek abban, hogy az emberek közötti kapcsolat élő-változó dolog, így pedig egy szoros barátság, ha megvan a kellő kémia és az időzítés is oké, szerelemmé válhat. 


3. Nate és Olivia

Nate-et és Oliviát szerintem az első pillanatuktól kezdve shippelem. Nagyon. Külön-külön is nagyon szimpatikusak voltak, de amikor közös jelenetekben szerepeltek, szinte éreztem, hogy pattognak a szikrák és annyira, de annyira akartam olvasni a sztorijukat.

Egyiküknek sem volt könnyű élete, mégis mindketten képesek voltak megőrizni a lelkesedést, a rajongást. Már csak át kell ezt helyezniük az életük egyéb területeire - mondjuk a munka és a hobbi területéről a magánéletre. 

Nate és Olivia kérdés nélkül tökéletesen passzolnak egymás mellé. Annyira, hogy az már gyanús lehetne - ezért is válnak könnyen barátokká, és a helyzetükből adódóan talán fel sem merül bennük a nyilvánvaló. Pedig...


4. Ez a könyv szexi

Emlékszem, amikor először (és másodszor) olvastam angolul a könyvet, nem csak hogy szikrázott a levegő, de szinte elolvadtam a hőségtől, ami a lapokról áradt. Amit a párosunk ebben a könyvben összehoz, az hihetetlenül szexi. 

És szexi még a Bradenék féle első részhez képest is. Pedig az teljesítmény. 


5. A tapasztalatlanság kérdése

A végére hagytam ezt a kérdést, mert... legyünk őszinték, ez bizony elég rizikós téma. Korábban már kifejtettem egy értékelésemben, hogy mennyire zavar, amikor a szüzességet afféle skarlát betűként kezelik.

Ebben a könyvben Olivia tapasztalatlansága elég fontos a történet szempontjából, és pontról pontra követhetjük végig, hogyan válik egyre bátrabbá és magabiztosabbá. Tökéletesen megmutatja, hogy tapasztalatlannak lenni nem bűn - hanem természetes állapot. Amit ugyan nem feltétlenül kell olyan pánikkal kezelni, mint Olivia, mert az marhaság, de kellő odafigyeléssel és támogatással, mint amit Nate részéről meg is kap, kivirágzik... minden. 

Olivia reakciója a tapasztalatlansága miatt tökéletesen megmutatja, hogy a mai társadalom mennyire negatívan áll ehhez. Az információs társadalomban TUDNI KELL dolgokat, magabiztosnak lenni és önbizalommal telinek, és egyébként is mindenfelé csak szexi nőket látunk a címlapokon, akik nyilván tudják, mitől döglik a légy.

Szóval visszatérve - Nate és Olivia tapasztalatlanságból, mellett, után hoznak össze egy félelmetesen szexi könyvet. És ez tök jó útmutatás.

NAGYON AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7742_jamaica_lane-20171115_135549.pdf?ap_id=Deszy




Nyereményjáték


Samantha Young mindig egy-egy utca névhez kapcsolja történeteit. Ezúttal a  Jamaica Lane névre hallgató utcának lesz jelentősége a történet során, ám azt nem áruljuk el egyelőre, hogy pontosan micsoda. Viszont mi is ismerünk néhány híres utcát, amiben most a ti segítségeteket kérjük. Minden blogon találtok egy képet a világ egyik híres utcájáról, és egy mondatot, ami közelebb visz a megfejtéshez. A ti dolgotok csak annyi, hogy beírjátok, hogy melyik utca szerepel a képen, és máris megnyerhetitek a turné végén a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott 3 könyv egyikét. 

A Hyde és Leavenworth Street között található ez az utca, ami állítólag a világ legkanyargósabb utcája.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11.24. - Insane Life
11.25. - Angelika blogja
11.26. - Zakkant olvas
11.27. - MFKata gondolatai
11.28. - Deszy könyvajánlója
11.29. - Betonka szerint a világ
11.30. - Kristina blogja
12.01. - CBooks

Nincsenek megjegyzések