Breaking News

Ilona Andrews: Magic ​Burns – Perzselő mágia {Értékelés + Nyereményjáték}

Ilona Andrews: Magic ​Burns – Perzselő mágia

A blogturnéról




Kedvenc nagyszájú zsoldosunk (nem, nem Deadpool), Kate *tökös mágiahasználó* Daniels végre visszatér a hazai könyvespolcokra. A Blogturné Klub 6 bloggere pedig 2017. november 20-tól 2017. november 25-ig bemutatja, hogy miért is ez az egyik legjobb könyv a sorozatban A turné végén pedig három ügyes és szerencsés nyertes egy-egy ‘Magic Burns – Perzselő mágia’ példánnyal lesz gazdagabb.

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Magic Burns
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 360
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett
ISBN: 9789634570806
Sorozat: Kate Daniels 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,33)
Megrendelési link
Atlantában elszabadulnak az indulatok és felforrósodik a hangulat…

Kate Daniels zsoldosként a balul elsült mágiahasználat romjait takarítja el, ezért ha
valaki, ő aztán pontosan tudja, hogy Atlantában úgy változik a paranormális energiahullám, mint az apály és a dagály. Azonban a hétévente egyszer jelentkező hatalmas mágiakitöréskor a varázsnak semmi sem szabhat határt. Amikor Kate-et felkérik, hogy szerezze vissza a Falka ellopott térképeit, hamar rá kell jönnie, hogy sokkal több forog kockán, mivel ez csak az első lépést két, az újjászületésben reménykedő istenség ádáz küzdelmében.

Ha Kate-nek nem sikerül elhárítania a véres összecsapást, az a város pusztulásához vezethet…

Az első mondat:


"Telefoncsörgés hasított az éjszakába."

Véleményem


Kate Daniels visszatért!

Jelentem, ez a könyv nekem igazi kellemes változatosság. Az volt az első rész is, és az a mostani is. A fantasy és a csajos könyvek valami olyan egyvelege, ami, ha a megfelelő pillanatban talál meg, nagyon szeretem. Igazából tévésorozatként tudnám igazán elképzelni, amolyan hardcore Bűbájos boszorkák stílusban. 

Bár azért be kell vallanom, lehet akármilyen badass Kate, én sajnos nehezen tudok elvonatkoztatni a szerelmi életétől. Továbbra is nagyon shippelem Currannel, és azt hiszem, most már jöhet bármilyen hím, bármilyen fajból, ez már nem fog változni. Itt-ott persze Curran jeleneteinél a bennem élő feminista küzd, és próbál a józan eszemre hatni, de utána csak eszembe jut, hogy Kate is kemény, a világ is kemény, amiben él - itt viszonylag nehéz elképzelni egy fehér paripán belovagoló herceget. Viszont ott van Curran, aki csupa erő, és pont emiatt az erő miatt izgalmas, amikor egy-egy rövid pillanatra előbukkan az érzelmes oldala. Nem nagyon, csak egy icipicit, és viszonylag ritkán, de pont annyiszor, hogy birizgálja az ember fantáziáját, és nagyon várja, hogy végre történjen már valami. Még ha tudjuk is, hogy olyan ez a kapcsolat, mint Bones és Booth, évadokon keresztül kell nyújtani, nyilvánvaló okokból. 



És akkor most, hogy ezt kifejthettem, térjünk is rá a tényleges történetre. Meglepő dolog történik: Kate valamiféle anyaszerepbe kényszerül. Persze teszi ezt a maga módján, és ahogy később ő is rávilágít, ő inkább a bolondos nagynéni, nem egy tipikus anyuka. Őszinte leszek, ezen a szálon nagyon jól szórakoztam. Annyira nem illik Kate-hez, mégis, ahogy a maga módján vigyáz a tinilányra, akit a gondjaira bíztak, annyira Kate-es, hogy csak nevetni tudtam rajta. Képzeljetek el például egy Kate-féle mágikus szexuális felvilágosítást! Teljesen kikészített. 

A tétek a lány megjelenésével - na jó már előtte - nőni kezdenek. A világ is kitárul kissé. A már megszokott alakváltók, vámpírok és boszorkányok mellé bejönnek mindenféle mitológiai alakok, például istenek. A kifejezetten érdekes itt az volt, hogy ezek a lények egymás mellett jelennek, egy világban - lazán megfér egy világban kelta istennő és görög szörnyeteg. Nem mondom, hogy természetes volt ez, de valahogy a Kate-féle világ kusza szörnyűségébe beleillett, és nem különösebben zavart. Az viszont igaz, hogy Kate magyarázataira nagyon kellett figyelni, mert szükség van rájuk ahhoz, hogy meglegyen a válasz arra, mégis hogyan működhet együtt ez a sok minden egy könyvön belül. 



A legjobban talán még mindig az alapötlet tetszik. Imádom a fantasyben váltakozó technika-mágia párosítást. Zseniális ötlet, szinte el sem hiszem, hogy nem jutott eszébe senkinek korábban. Bár be kell vallanom, ebben a könyvben volt egy momentum, nevezetesen a mágiakitörés, amiből szerintem többet is ki lehetett volna hozni, a bevezető alapján. De aztán jött a fő cselekmény, a lánnyal, akire vigyázni kell, a nyomozással, az istennőkkel és a szektákkal, no meg a mindenféle élőhalottal, és ezek összessége háttérbe szorította kicsit a világ nagy kitörését. Persze, van jelentősége, de azt hittem, annyi több lesz benne. 

Összességében továbbra is nagyon szeretem Kate-et, üdítően más, üdítően badass és üdítően titokzatos. És egyébként meg: sok-sok Currant szeretnék!

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7694_magic_burns-20171030_102427.pdf?ap_id=Deszy




Nyereményjáték


Kate és társai ezúttal a kelta mitológia veszedelmes lényeivel szemben próbálják vért és verejtéket izzadva megvédeni Atlantát. Ebben a turnéban mi is hasonló küldetésre küldünk titeket, ám, ahhoz, hogy legyőzzétek a gonosz erőket, kicsit jobban meg kell ismerkedjetek a kelta mitológiák világával. Hat állomáson, hat ezzel kapcsolatos név/fogalom leírását találjátok, a ti feladatotok pedig, hogy megfejtsétek miről/kiről szól a leírás, és beírni a rafflecopter megfelelő sorába.  

Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

A keltáknál a királyválasztási ceremóniák jelképe ez volt.

a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


11.20. Függővég
11.21. MFKata gondolatai
11.22. Olvasónapló
11.23. Kelly &Lupi olvas
11.25. Insane Life
11.27. Deszy Könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések