Breaking News

5 érdekesség Ransom Riggs-ről {Nyereményjáték}





Ransom Riggs: Napok ​térképe




A blogturnéról




Idén lesz nyolc éve, hogy útjára indult a különleges gyermekek története, és sok olvasó legnagyobb örömére Ransom Riggs úgy döntött, nem áll meg egy trilógiánál, hanem tovább szövi Vándorsólyom kisasszony és pártfogoltjainak kalandjait. A sorozathoz méltó módon mi is különleges turnéval készülünk nektek a Napok térképe című, negyedik résszel. Öt állomáson keresztül az értékelés mellett sok-sok extrát hozunk el nektek, a Kossuth Kiadó felajánlásából pedig egy igazán exkluzív nyeremény vár rátok: egy ajándékcsomag, mely tartalmazza a könyv egy példányát, bögrét, vászontáskát és könyvjelzőket!
Tartsatok velünk az ymbrynék, időhurkok, üresrémek és különleges gyermekek világába, ahol ezúttal is lenyűgöző fotók tarkítják a kötetet.

Kiadó: Kossuth Kiadó
Oldalszám: 496
Fordító: Gálvölgyi Judit
ISBN: 9789630993272
Sorozat: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 4.
Kezelhető-e standalone-ként?
Moly link
Goodreads link (4,17)
Megrendelési link Különleges esemény a Könyvfesztiválon
A ​szerző, Ransom Riggs a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című regényével robbant be a bestsellerek világába 2011-ben. A Napok térképe az ötödik könyve magyarul.
A különleges képességekkel megáldott/megátkozott, 16 éves Jacob Portmant a szülei épp elmegyógyintézetbe készülnek szállítani. Az átlagos amerikai kisvárosi család ugyanis egy szót sem hisz el a fiú kalandjaiból és hőstetteiből a különlegesek – üresrémek és lidércek által fenyegetett – világában. Pont jókor jelennek hát meg az autó előtt Jacob különleges barátai: a kezével lángot gyújtó, szépséges Emma, az emberfeletti erejű Bronwyn, a divatbolond Horace, a halottakat feltámasztani képes Enoch, a méheknek parancsoló Hugh, az első és hátsó szájával is harapni tudó Claire, a nehezék nélkül súlytalanul lebegő Olive és oltalmazójuk, nevelőjük, az alakváltó ymbryne, Vándorsólyom kisasszony.
Az időhurok szorításából szabadulva immár valamennyien a hirtelen előreöregedés veszélye nélkül mozoghatnak térben és időben. Útra kelnek az egykori londoni nyomornegyedből, Devil's Acre-ből, hogy felfedezzék a jelen normális Amerikáját, de az amerikai különlegeseket is. A kalandokban bővelkedő úton vezetőjük a mindkét világot ismerő – és a jelenben valóban csak 16 esztendős – Jacob…

Figyelem! További kalandok várhatók!

Blogturné extra - 5 érdekesség Ransom Riggsről




1. 

Ransom Riggs Marylandben született és egy 200 éves farmon nőtt fel.


2.

Fiatalon kezdett írni, egy régi írógépen, ami nem is működött rendesen. Kicsit idősebb volt, amikor megkapta az első fényképezőgépét és a fotózás vált újabb szerelmévé. Itt fontos megjegyezni, hogy miután a családjával Floridába költöztek, a nagymamája sokszor vitte régiségboltba, itt szeretett bele a régi fotókba. Ezt a két szenvedélyét sikerült ötvöznie a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeivel. 


3.

Felesége Tahereh Mafi, aki maga is sikeres író. Kettejükről ebben a bejegyzésben írtam már






4.

Angol irodalmat és filmet is tanult, és nem csak írással, hanem filmezéssel is foglalkozik.


5.

A Mental Floss nevű oldal szerzője volt csakúgy, mint John Green.


Nyereményjáték


Ismerjük meg jobban a különleges gyermekeket! A turné állomásain a sorozat egyes szereplőinek különleges képességeit láthatjátok (fontos, hogy a könyveket, ne a filmadaptációt vegyétek alapul), a ti feladatotok pedig, hogy beírjátok az adott szereplő keresztnevét a rafflecopter doboz megfelelő helyére.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

lebegés

a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


04.20. Hagyjatok! Olvasok! (extra)
04.21. A Szofisztikált Macska (extra)
04.22. Könyv és más
04.23. Kelly és Lupi olvas (extra)
04.24. Deszy könyvajánlója (extra)

Nincsenek megjegyzések