Breaking News

Tolkien örökösei nem támogatják a róla készült életrajzi filmet

A Tolkien című film sok rajongó körében már így is viták tárgyát képezte, az előzetesek alatt ugyanis nem egy rajongó kifejezte, Tolkien mindig kikérte magának, ha közvetlen kapcsolatot véltek felfedezni a világháborúban szerzett tapasztalatai és a Gyűrűk ura világa között - legalábbis egy az egyben. Az előzetesből viszont kiderül, hogy a film ezt teszi majd - legalábbis úgy tűnik. 




De arra talán még a film készítői sem számítottak, hogy a Tolkien örökség kezelői alig néhány héttel a premier előtt nyíltan szembemennek a filmmel. 

Pedig a kedden kiadott közleményük valóban ezt teszi: „A család és a hagyaték gondozói szeretnék egyértelművé tenni, hogy nem járultak hozzá ehhez a filmhez, az elkészítését nem engedélyezték és nem is vettek részt benne. A nyilatkozat az is kihangsúlyozza, hogy az örökösök „a filmet és tartalmát semmilyen formában nem támogatják”.

Persze azt is elárulták, hogy még nem látták a filmet, így valójában nem amiatt született a nyilatkozat, mert a konkrét tartalommal problémájuk lenne. 

Az életrajzi film Tolkien életének korai éveit dolgozza fel, ahogy szerelmes ifjú katonaként hazatér a világháborúból. A sztoriban főként arra koncentrálnak majd, hogyan talál rá a barátokra, szerelemre és a művészi inspirációra egy csapat iskolatársa társaságában.

Az első két előzetest ITT és ITT nézhetitek meg.

A filmet Dome Karukoski rendezi, a forgatókönyvért pedig David Gleeson volt a felelős. 

Tolkient az Eleven testekből és az X-Men filmekből is ismert Nicholas Hoult (érdekesség, hogy Nicholas Hoult nem most alakít először legendás szerzőt: ő játszotta a Zabhegyező szerzőjét is, a film előzetesét itt nézhetitek meg)Tolkien feleségét, Edithet pedig nem más alakíthatja majd, mint Lily Collins, aki többek között a Csontváros és az Ahol a szivárvány véget ért adaptációjában is szerepelt, idén pedig Golden Globe-ra is jelölték.

Tolkien és felesége története amúgy is legendás, hiszen Edith ihlette a Gyűrűk ura világának egyik legszebb szerelmi történetét, amiről a Legendás szerelmek bejegyzésemben olvashattok bővebben.

Nincsenek megjegyzések