Breaking News

Klipet kapott a Trónok harca legújabb részében hallható Florence + the Machine dal - és milyen jó lett!

A Florence + the Machine neve valószínűleg a legtöbbünk számára már ismerős, ha másért nem, hát azért, mert filmzenéket is hallhattunk már tőlük: egyebek mellett a Twilight: Eclipse, a Hófehér és a vadász, A nagy Gatsby, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei és egy sor más film és tévésorozat soundtrackjén hallhattuk őket.




És most felírhatják a listájukra a Trónok harcát is!

Figyelem, spoileres a szöveg innentől!

A Trónok harca mostani epizódjában hallhattunk egy dalt, méghozzá Podrick előadásában. (Ez a jelenet csak engem emlékeztetett a Gyűrűk urásra, amikor Pippin énekel?) Aztán ez a bizonyos dal, a Jenny of Oldstones felcsendült a vége főcím alatt is, de már nem az ő előadásában, hanem a Florence + the Machine feldolgozásában.

A dal a könyvekből származik, és az EW cikkéből azt is megtudhatjuk, hogy ők az egyetlen zenészek, akik érintettek az utolsó évadban és személyesen a show kreátorai, David Benioff és D.B. Weiss keresték meg őket.

"Mindig óriási rajongói voltunk a Florence zenéjének, és a második évados előzetes, amiben az ő Seven Devils daluk szólt, a legerősebb, amit valaha csináltunk. Úgyhogy az, hogy a nem evilági hangját halljuk a showban, mindig is ott voltunk a gondolataink között. Még mindig nagyon kellemesen sokkos állapotban vagyunk, hogy beleegyezett, elénekli a Jenny of Oldstonest és szerelmesek vagyunk a végeredménybe." - szólt a két showrunner nyilatkozata.

Természetesen Florence is megszólalt:

"Amikor először meghallottam a dalt, olyan volt számomra, mintha csak egy kelta altató lenne. A kelta zene mindig is a véremben volt, úgyhogy úgy éreztem, kezdhetek vele valamit. A varázslat és a rituálék, amik a Trónok harcában vannak, nem is beszélve a jelmezekről, mindig is vonzottak. Megtiszteltetés, hogy az utolsó évad része lehetek."

A dal története is érdekes lehet a mi szempontunkból. Az EW leírása szerint sok évvel ezelőtt élet Duncan Targaryen herceg, aki beleszeretett egy furcsa, kedves és rejtélyes közrendű lányba, Jennybe. A herceg, akit már eljegyeztek mással, választás előtt állt: megörökli a vastrónt vagy az új szerelmet választja és követi a szívét, ami végül lázadáshoz vezetett. "A szitakötők hercege, Duncan, úgy szerette Jennyt, hogy félredobta a koronáját és Westeros hullákkal fizetett az aráért."

Most már sejthető, milyen számunkra fontos vetülete lehet a dalnak: a szereplőnek választania kellett a Hét királyság fölötti uralom és a szerelem között. Ez várhat Jonra és Daenerysre is.

A dalhoz kaptunk egy klipet is, ami tele van mostani évados és régebbi jelenetekkel, hihetetlenül szívhez szóló:


1 megjegyzés:

  1. Az adott dalt hallottam mások feldolgozásában is már, és közülünk a kedvencem az egy acapella énekes feldolgozása. https://www.youtube.com/watch?v=9l9PFaAmoVU&list=PLFF3F248AC60CF19E&index=2&t=0s

    VálaszTörlés