Breaking News

Befutott az egyik legjobban várt idei VP könyvem borítója - Ez a feminista Moxie!

A Moxie számomra az év egyik legjobban várt könyve!

Ha régebb óta követitek az oldalt, valószínűleg tudjátok, hogy kifejezetten örülök minden feminista írásnak, különösen, ha a fiatalabb korosztályt célozza meg.

A Moxie pedig pont ilyen. Ugyan nem társadalmi, hanem helyi mutatja be az egyenlőtlenségekből fakadó problémákat, de pont ez az ereje szerintem. Megmutatja, hogy milyen, amikor a hétköznapokat keserítik meg a nemi sztereotípiák. Milyen apróságok vannak, amiket talán természetesnek vesszük, annyira a hétköznapjaink részét képezik - pedig egyáltalán nem kellene természetesnek lenniük. 

A Könyvmolyképző idén jelenteti meg a könyvet, és valamikor érkezik belőle az adaptáció is, hiszen Amy Poehlerék készítenek filmet belőle.

Most megérkezett a magyar fülszöveg és borító is!




Fülszöveg:

*
A vagány csajok visszavágnak!
Vivian Carter besokallt. Elege van a texasi kisváros középsulijából, ahol az focicsapatnak mindent szabad. Elege van a szexista öltözködési előírásokból, a folyosói beszólásokból, de legfőképpen abból, hogy értelmetlen szabályok mentén élje az életét.
Az anyja a kilencvenes évekbeli punk-rock mozgalom, a Riot Grrrl tagja volt. Viv a nyomdokaiba lépve készít egy feminista szóróújságot, amit név nélkül eljuttat a diáktársaihoz. Nincs ezzel más célja, csak kiereszteni a gőzt, a lányok azonban a kezdeményezés mellé állnak. Valóságos forradalom robban ki. A csajok forradalma.
A Moxie egy olyan történet, ami belőled is kihozza a lázadót.
Minden bizonnyal film készül belőle. Amy Poehler színésznő, író, producer produkciós cége tűzte ki célul a megfilmesítését.
Nyerj a könyvből energiát és dobd be magad, ahol csak kell!
* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)

Nincsenek megjegyzések