Breaking News

Minden, amit Az éhezők viadala előzményregényéről eddig tudunk

A múlt héten elárulták végre, mi lesz a Hunger Games trilógia előzménytörténetének címe és a borítót is megmutatták.

Ám ettől még csökkent a kérdéseink száma, sőt!

Nézzük, mit tudunk eddig az új kötetről!



A cím


Az előzményregény címe The Ballad of Songbird and Snakes, azaz Énekesmadarak és kígyók balladája. A cím arra enged következtetni, hogy visszatér a korábbról már ismerős fecsegőposzáta és valószínűleg az előző kötetekhez hasonlóan kapni fogunk legalább egy dalt. 

A borító


A borító új színt kapott az előző könyvekhez képest. Az eredeti Hunger Games trilógia borítói fekete, piros és kék háttérszínt kaptak, az új könyv pedig zöld lesz.
Visszatér viszont a körmotívum és a fecsegőposzáta - ezúttal viszont csatlakozott hozzá egy kígyó is.



A történet


Az írónő saját elmondása szerint azokkal a kérdésekkel akart foglalkozni, hogy kik vagyunk és mit tartunk szükségesnek a túlélésünkhöz. A szereplőknek ez jó táptalaj, ők maguk is felteszik ezeket a kérdéseket és próbálják végiggondolni, pontosan mit is gondolnak az emberségről.

A történet a Sötét napoknak nevezett időszakban játszódik, tíz évvel vagyunk a Kapitólium és a Körzetek között zajlott háború után, amikor is Panem népe próbál talpraállni. 

És természetesen ha 10 évvel a háború után és 64 évvel az eredeti trilógia előtt játszódik a történet, akkor ez bizony a tizedik éhezők viadala.

Az eddigi könyvek alapján néhány dolgot már tudunk a 10. viadalról.

Ezen a viadalom a vezető játékmester Lukos Castor volt, aki a 6. és 10. viadal között töltötte be a tisztséget - így tehát ez az utolsó viadala. 

Ebben az évben a viadalt a 2. körzet egyik versenyzője nyerte. A 2. körzet közel található a Kapitóliumhoz és az egyik legnagyobb és leggazdagabb körzet. Ebben a körzetben dolgoznak a kőfejtők és kőművesek, illetve itt képezik ki a Békefenntartókat is. Az első felkelés után a 2. Körzet kiváltságos helyzetben volt, jobb körülmények között éltek a lakói, mivel hűségesek voltak a Kapitóliumhoz. Ezzel együtt munkások életkörülményei itt sem voltak kiemelkedőek és nekik is részt kellett venniük a viadalokban. 

A viadal nyertes versenyzője tehát a 17 éves Griffin Naysmith volt a második körzetből, akinek a győzelmi esélye 5 az 1-hez volt. Griffin fejszére és machetére szakosodott, egy sor másik versenyzőnek ő volt a gyilkosa. A viadal során szembetalálta magát az 1. körzet lány versenyzőjével, aki szemen lőtte egy íjjal - ám ő nem halt bele, hanem rögtön kihúzta a nyilat és azzal szúrta le a lányt. Ezzel ő lett a győztes, egyúttal pedig legendássá is vált, így nyerte el "Fenevad" nevet.


Az, hogy ez pontosan milyen módon kapcsolódik majd a történethez és hogy ki lesz a főszereplő, egyelőre titok.


Milyen hosszú lesz?


100%-os információnk egyelőre nincsen, mindenesetre az Amazon szerint 624 oldal, úgyhogy elég vaskos kötetre számíthatunk.


Megjelenési dátum


A könyv megjelenése 2020. május 19-re várható.


Magyar megjelenés


Az Agave Kiadó a Facebook oldalas kiírás alapján "igyekszik a világpremierrel egy időpontban" kiadni a regényt.

Film


Szinte biztos, hogy készül majd film a történetből. Joe Drake, a Lionsgate egyik vezetője úgy nyilatkozott, hogy végig tartották a kapcsolatot Suzanne-nal a regény írása közben és alig várják, hogy közeli együttműködésben folytassák a munkát a mozifilmen.

Nincsenek megjegyzések