Breaking News

A férfiak hamarabb félbehagyják a könyveket, ha nem tetszik nekik

Egy friss tanulmány szerint - amit az Egyesült Királyságban végzett az Audience Agency az e-book olvasók körében -, a férfiak sokkal nagyobb eséllyel adják fel egy könyv olvasását, ha az nem tetszik nekik.




Az e-book kitétel nagyon fontos, ugyanis az e-bookok olvasásának egyik nagy előnye az elemzések szempontjából, hogy a kutatók pontosan látják, ki hol hagyja abba az olvasást - sok más információ mellett.

A tanulmány szerint ha nem tetszik nekik a könyv, a férfiak már nagyrészt az 50. oldal előtt abbahagyják az olvasását, mint a nők legalább a 100. oldalig kitartanak. Ezzel együtt szomorú eredményt hozott a kérdés, hogy hányan jutnak el a könyv végéig: eszerint az ebook olvasók alig 5 százalékáról mondható el az, hogy az olvasók legalább 75%-a egészen a végéig elolvasta. A legtöbb könyvet ugyanis alig az olvasók 25-50%-a fejezi be.

Persze itt azt is fontos megjegyezni, hogy e-bookok esetében sokkal könnyebb kalandozni. Sokszor előfordul, hogy egy könyv ingyen beszerezhetővé válik, így pedig könnyebben mondja az ember, hogy letölti, beleolvas, aztán majd eldönti. Papírkönyvek esetében valószínűleg sokkal többet kell bizonyítania a könyvnek ahhoz, hogy valóban hazavidd. Emellett azt is fontos megjegyezni, hogy az e-book piac nyíltsága azért elég szélsőséges minőségbeli mélységeket hozhat, hiszen gyakorlatilag bárki publikálhat, előszűrés és szerkesztés nélkül.

Nincsenek megjegyzések