Breaking News

Az AMC-nél landoltak Anne Rice adaptációi - filmeket és sorozatokat is terveznek a könyveiből!

Még 2018-ban megírtam, hogy a Hulunál landolt az Interjú a vámpírral adaptáció, de nagyon úgy tűnik, mégsem jött össze a dolog.




Ugyanis tegnap este bombaként robbant a hír: az AMC-nél vannak Anne Rice teljes vámpíros projektjének adaptációs jogai!

A hírt az AMC Networks jelentette be, így kiderült, hogy sikerül megegyezniük az írónővel, és hozzájuk kerültek a Vámpírkrónikák és A Mayfair boszorkányok élete sorozatok jogai, összesen 18 cím - benne természetesen Rice leghíresebb alkotásával, Az interjú a vámpírral jogai is. 

Az AMC Networks birtokolja majd a jogokat világszinten, és több tartalmat is gyártanak majd a tévécsatornáikra és az AMC Studios ernyőmárka alá tartozó streaming szolgáltatókra, eközben minden készülő sorozat és az összes film (bizony, mindkettőt emlegetik, többes számban!) esetében executive producer lesz Anne Rice és a fia, Christopher Rice.

A közleményben így nyilatkozott az írónő: "Mindig is nagy álmom volt, hogy a két legnagyobb sorozatom világa egyetlen helyen összpontosuljon, hogy a filmesek felfedezhessék és tágíthassák a világukat, összeköthessék a vámpírok és boszorkányok univerzumát. Ez az álom most már valóság, az eredmény pedig hosszú karrierem legjelentősebb és legizgalmasabb megegyezése."


Nincsenek megjegyzések