Breaking News

Mia Sheridan: Finding ​Eden – Megtalálni Edent {Értékelés + Nyereményjáték}

Mia Sheridan: Finding ​Eden – Megtalálni Edent 

A blogturnéról




Megérkezett Mia Sheridan Calder útja című regényének folytatása, amely egyben a a félelem
és a bátorság küzdelméről szóló történet befejezése.

Kapcsolódó bejegyzések:


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 328
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634573531
Sorozat: A szerelem csillagjegyében 6.
Kezelhető-e standalone-ként? nem
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt:  átment
Moly link
Goodreads link (4,35)
Olvass bele!
Megrendelési link
A Megtalálni Edent a Calder útja folytatása és befejezése.


Miből merítesz erőt, ha vége annak a világnak, amit ismertél, és a szeretteidet elmosta az özönvíz? Ha az új világban, amibe belecsöppentél, pont olyan magányos vagy? Hol találod meg a reményt, ha összetört a szíved, és bizonytalan a jövőd?

A Megtalálni Edent az erőről, a felfedezésről, a megbocsátásról és a halhatatlan szerelemről szól. Arról, hogy a sorsnak engedelmeskedve követni kell a békéhez vezető utat.

Az első mondat:


"Vastag takaró alatt ébredtem, és tágra nyílt szemmel néztem körül a szobában. Nem moccantam, csak füleltem."

Véleményem


A blogturné miatt rendhagyó módon először az Eden és Calder történetét elmesélő második könyvről írok - így ha még nem olvastátok a Becoming Calder kötetet sem, akkor érdemes kivárni, amíg megírom azt az értékelésemet is, ami a héten meg fog történni.

A Becoming Calder és a Finding Eden ugyanis összetartoznak. Bár a sorozat tagjai alapból különálló, standalone-ként olvasható történetek, ez a kettő egyben ad ki egy egészet, így egyik nincs a másik nélkül.

Ennek tudatában csapjunk bele a Finding Eden értékelésébe!

Az első rész borzalmai után Eden és Calder végre szabadok, de ez nem jelenti azt, hogy az életük problémamentes. Sőt! Mindkettejüknek rengeteg traumát kell feldolgoznia, ráadásul a történet elején még egyikük sem tudja, hogy a másik is él. 

Végül 3 évvel a szabadulás után kapcsolódunk be újra a történetükbe. Ez azt jelenti, hogy mind Eden, mind Calder valamelyest új életet talált a szabad világban, megismerték azt, új barátokra találtak, és alapból, a 3 külön töltött év valamelyest megváltoztatta őket.

Ez a változás csempész némi plusz feszültséget a történetbe, aminek én nagyon örültem. Calder és Eden kapcsolata valahogy olyan sorsszerű és magától értetődő, hogy túl egyszerű lett volna időkihagyás nélkül visszacsusszanniuk a kapcsolatukba. Azt gondolom, nagyon jót tett a történetnek, hogy a szerző vállalta ezt a külön töltött időt, már csak azért is, mert úgy érzem, mind Caldernek, mind Edennek szüksége volt rá, hogy kicsit egymás nélkül éljenek, még ha persze együtt is akarjuk látni őket.

Volt esélyük egyedül megismerni a nagyvilágot, mérlegelni az életüket, elindulni a gyógyulás útján.

De persze nem árulok zsákbamacskát: természetesen egy ponton megtalálják egymást.

Innentől a történet központi kérdései, hogy:
  • képesek-e vajon együtt folytatni, vagy az életük annyira megváltozott, hogy már nem tudnak összecsiszolódni? 
  • akarnak-e egyáltalán együtt maradni, hiszen folyamatosan emlékeztetik egymást a rossz időkre is? 
  • mi van a múltjukkal? az igazi családjukkal? ki volt valójában Hector? 


Szóval egyszerre tekintünk a múltba és a jövőbe, és nagyon nagy kérdés, hogy a kettő hogyan befolyásolja egymást. A múlt titkainak kifürkészése vajon árt-e Eden és Calder jelenlegi kapcsolatának, és segítséget jelent-e a traumák feldolgozásában, vagy épp ellenkezőleg? Csak még mélyebbre rántja őket.



Az első rész nyomasztó jellege mellett ez a könyv egy fokkal könnyedebb, boldogabb, már amennyire ezt lehet mondani. Hiszen a traumák adottak, problémákból is akad jó pár, és meglepetésekre is fény derül a kutatások során, de... összességében mégis a szereplők szabadsága az olvasót is felszabadítja, nekem szinte olyan volt ennek a könyvnek az olvasása, mintha fellélegezhettem volna végre. (Az első részt estefelé olvastam, és bevallom, nem volt épp a legkönnyebb elaludni, annyira feszült maradtam tőle.)

Mia Sheridan minden probléma és trauma ellenére valahogy sokkal szabadabb folyást engedett a boldogságnak, és a nehéz pillanatok után is odafigyelt rá, hogy rögtön jöjjön valami enyhítés. Valami, ami mégiscsak azt mutatja, hogy a fény ott van az alagút végén, és igenis merhetünk számítani arra, hogy akárhogy is, de ezek a szereplők a végén mégis megtalálják majd a boldogságot, vagy így, vagy úgy. 

Szeretném még kiemelni a mellékszereplőket is. Xander már az előző kötetben is óriási kedvencem volt, már akkor reménykedtem benne, hogy majd az ő életét is jobban megismerhetjük majd, ennek a nyomai pedig itt már megmutatkoztak. És ott van persze Molly is, egy új szereplőnk, aki a pozitív józanság szava volt Eden életében. Mindketten nagyon érdekelnek, és valahogy mindenképp szeretném elolvasni az ő történetüket is.

Kifejezetten érdekes, milyen érett történetet hozott össze az írónő. Persze tramuák eddig is voltak ebben a sorozatban, de azt kell mondanom, a Becoming Calder és a Finding Eden párosa egészen új utat mutat a szériának, sokkal komolyabb, összetettebb és különlegesebb lett ez a sorozat. És persze újítóbb, a maga nemében. Le a kalappal ezért a megújulásért!

NAGYON AJÁNLOM


Nyereményjáték


Tudjátok, mely A szerelem csillagjegyében kötetet mely zodiákus ihlette? Reméljük! Hiszen mostani blogturnénk valamennyi állomásán arra kérdezünk rá, hogy a közreadott égi jegy jeléhez, melyik magyarul megjelent regény címe tartozik. Megfejtésként magyar címeket várunk, ahol pedig két könyv tartozik a csillagjegyhez, bármelyik címével versenybe szállhattok.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


08.27. – Angelika blogja
08.30. – Sorok között
09.02. – Veronika's Reader Feeder
09.09. – Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések