Breaking News

Mia Sheridan: Leo {Nyereményjáték}

Nagyon kellett ez nekem

Mia Sheridan: Leo 

A blogturnéról




Napokon belül megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál  egy sokak által várt történet, Mia Sheridan: Leo című  regénye. A Blogturné Klub nyolc bloggere veszt részt ennek a gyönyörű, romantikus regénynek a turnéján, aminek érdemes követni az állomásait, mert játékunk helyes megfejtői között három példányt sorsolunk ki a kiadó felajánlásában.


Eredeti cím: Leo
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 256
Fordító: Margittay
ISBN: 9789639708433
Sorozat: A szerelem csillagjegyében 1.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,11)
Megrendelési link
Mina Grime eddig sikeresen túl van már pár küldetésen, és úgy tűnik, egyre leleményesebben
talál megoldást a mesékhez. De ahogy a lány egyre ügyesebb, a Történet is egyre nehezebb kihívások elé állítja. Mina érzi, hogy sokkal nehezebb és félelmetesebb dolgokkal kell megbirkóznia, mint korábban. Úgy tűnik, Jared mindent megtesz, hogy elnyerje Mina bizalmát, ennek ellenére az őt körüllengő titokzatosság éberségre kényszeríti a lányt.
Legújabb küldetésében a barátai játsszák a főszerepet, de korántsem olyan leosztásban, ahogy azt Mina először gondolta. Közben emberek tűnnek el titokzatos módon, köztük Jared is. És míg Mina próbál szembeszállni a Történettel, elveszíti legerősebb fegyverét, a Gimoire-t. A lány kénytelen teljesen egyedül szembenézni a fenyegetéssel, és úgy tűnik, a mese megoldása csak olyan áron valósulhat meg, ha Mina megbirkózik vele, hogy szerelme, Brody a legjobb barátnője karjaiba fut. Amikor már minden veszni látszik, Mina szerettei veszélybe kerülnek, és a lány már abban is kételkedik, hogy ő túléli-e a próbát. Végső elkeseredésében felteszi a jól ismert kérdést: Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?

Az első mondat:


"Kinn ülök a háztetőn, a szobám ablaka előtt. Felnézek a sötét éjszakai égboltra, a hideg novemberi éjben párálló leheletemet figyelem."

Véleményem


Hadd kezdjem ezt az értékelést rendhagyó módon! Ugyanis szeretném kifejezni az örömöm, amiért ez egy standalone könyv, és az, ami nálunk 2. részként jelenik meg, nem valami rétestészta-szenvedős folytatás, hanem egy másik szemszög - ami ráadásul itt még extra érdekes is. Szóval köszönöm! Köszönöm, hogy nem kell azon aggódnom, hogy milyen mondvacsinált ürüggyel mennek szét a szereplők a második részben, hogy aztán újra összejöjjenek. Köszönöm, hogy egy kötet, hogy eleje, közepe, vége - és tényleg vége.

Na de akkor nézzük a sztorit!

Leo és Evie 10 évesen találkoztak először, egy nevelőotthonban. Szinte rögtön egymásra találtak, és ahogy az évek teltek, a kettejük közötti kötelék egyre erősebbé vált, és szerelem szövődött köztük. Ám amikor már egyikük sem számított rá, Leót örökbe fogadták, és a család az ország másik végébe költözött. Megígérték egymásnak, hogy várnak a másikra, és amikor betöltik a 18-at, Leo visszatér Evie-ért. Négy év telt már el Evie születésnapja óta, de Leo nem jelent meg. És az ígérete ellenére egyetlen levelet sem küldött a lánynak az évek során.
Evie felépítette az életét, ám egyszer csak valaki követni kezdi. Azt állítja magáról, Leo küldte, mielőtt még meghalt volna egy baleset után. Jake pedig valamiért nagyon vonzza a lányt, ahogy Leo óta senki...

Nos, aki egy cuki kis romantikus sztorit vár, némi komoly szállal, az jó úton jár. A Leo pontosan ez. Komoly szálnak egyrészt ott van a nevelőotthonnal kapcsolatos téma - beleértve azt, hogyan építette fel Evie az életét, milyen nehezségeken mentek keresztül ezek a gyerekek, és hogyan veszítette el a legjobb barátját. Másrészt Leo szálán is kapunk valamit, de ezt nem lövöm le.

Másrészt ott van Jake és Evie nagyon is forró kapcsolata. Húha, hát ezeknek van néhány olyan jelenetük, hogy csak pislogtam, néha még az is felmerült bennem, hogy túl forró egy new adult könyvhöz, de ezeket a gondolataimat hamar elhessegettem. Furcsa a kapcsolatuk, mert egyrészt nagyon szurkolunk nekik, Jake tényleg rettentő jó pasi - a jobb pillanataiban figyelmes, gondoskodó, bókol, pirulásra késztet. Másrészt érezhetően titkol valamit, és ezért néha csak felmerült bennem olvasás közben, hogy Evie túl könnyen hagyja, hogy kimagyarázza magát minden helyzetből.

És akkor itt jutottunk egy a két csavarig. Ugyanis elég hamar rájöttem mindkettőre, az egyikben szinte biztos voltam, és a másikra is elég nagy összegben mertem volna fogadni. De igazából nem zavar. Attól nem lett rosszabb, hogy sejtettem, mi fog történni, ettől még ugyanúgy lekötött, és hát... ha elég őszinte akarok lenni, egyre ritkább az ilyen new adult sztoriknál, hogy nem jövök rá a csavarra. Szóval ez volt zavaró, igazából még élveztem is, hogy vadásztam az elejtett utalásokat.

Egyébként pedig imádom az ilyen jellegű szerelmi sztorikat. Ahol egyetlen esemény mindent megváltoztat, ahol végig ott munkál az emberben a mi lett volna, ha... Szurkoltam, fájt és boldogsággal töltött el, és még szexi is. Igazi érzelmi hullámvasút.
Kellemes néhány órás kis olvasmány, bár ha valaki nem szereti a románcokat, akkor annak valószínűleg nem lesz a kedvence, hiszen az itt valóban központi.

Alig várom a másik szemszöget. Letettem a könyvet, és már nyúltam is volna a másikért.

NAGYON AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy


Blogturné extra



Mia Sheridan a New York Times, a USA Today és a Wall Street Journal sikerlistáin szereplő bestseller szerző. Szenvedélye az írás. Szerelmi történetei hitelesek, és olyan szereplőkről szólnak, akiket egymásnak rendelt a sors. Mia Ohio államban, Cincinnatiben él a férjével. Négy gyermekük van a földön, és egy a mennyben. Miát a honlapján – www.MiaSheridan.com –, illetve a www.facebook.com/miasheridanauthor oldalon találhatjátok meg.

Nyereményjáték


Evie szereti változatosan sminkelni magát, ez adta az ötletet a játékunkhoz.
Minden állomáson láthattok egy-egy képet, amely bizonyos típusú sminket mutat. A kiemelt betűk összeolvasásával megfejthetitek a smink típusát.
Figyelem! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levelünkre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!



a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


11/15 Dreamworld
11/17 Deszy könyvajánlója
11/19 Kristina blogja
11/21 Angelika blogja
11/23 MFKata gondolatai
11/25 Kelly és Lupi olvas
11/27 Media Addict
11/29 CBooks

1 megjegyzés: