Breaking News

Mia Sheridan: Leo esélye {Értékelés + Nyereményjáték}

Kevesebb feszültség, több Leo

Mia Sheridan: Leo esélye

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadónál  megjelent  Mia Sheridan: Leo esélye című  regénye, ami Leo szemszögéből meséli el szerelmük viszontagságait Evie oldalán.  A Blogturné Klub hét bloggere veszt részt ennek a gyönyörű, romantikus regénynek a turnéján, aminek érdemes követni az állomásait, mert játékunk helyes megfejtői között három példányt sorsolunk ki a kiadó felajánlásában.



Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: Leo's Chance
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 312
Fordító: Margittay
ISBN: 9789639708495
Sorozat: A szerelem csillagjegyében 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,21)
Megrendelési link
Megérdemel-e mindenki egy új esélyt? Az is, aki hazudik érte?
Jár-e mindannyiunknak egy újabb dobás? Akkor is, ha részben mi okoztuk a saját vesztünket?
Mi mindent követnél el azért, hogy új esélyt kapj a szerelemre? Hogy új esélyt kapj az életre? Hogy elmondhasd a saját történetedet?
Evie már elmondta az övét. De minden szerelemnek két oldala van. Most adjunk egy esélyt Leónak!

Az első mondat:


"A kórházi ágyon fekszem, és fájdalmamba zuhanva bámulom a mennyezetet."

Véleményem


Amikor befejeztem a Leot, legszívesebben azzal a lendülettel nyúltam volna a következő kötetért. Kíváncsi voltam Leo oldalára, kíváncsi voltam, mennyivel többet tudunk meg, kíváncsi voltam, lesz-e plusz jelenet. 

Egyrészt tetszett a könyv, másrészt viszont azt kell mondanom, tulajdonképpen az eredeti szemszöget összességében talán jobban szerettem. 

Ennek a fő oka valószínűleg az izgalom volt. Mármint... legyünk őszinték! Az ilyen típusú new adult regényeknél azért túl nagy kétségeink nem lehetnek a végkifejletet illetően, ám az utat akkor is be kell járni. A Leo olvasása után beszélgettem több emberrel is a könyvről, és nagyon sokan azzal kezdték a reakciójukat, hogy: "Úristen, hát annyira nyilvánvaló volt a csavar." Én meg azon gondolkoztam, hogy emberek, hát persze, hogy az volt. Azt hiszem, meg lehetett volna írni a Leot úgy, hogy ne legyen ennyire nyilvánvaló a dolog, de én valahogy végig úgy gondoltam, az írónő nem is szerette volna, hogy ne legyen tök nyilvánvaló számunkra is, mi zajlik. Nem is annyira az volt az érdekes, hogy ki ő - őszintén, ha ez lett volna a csavar, akkor már a címválasztás elég elbaltázott lépés lenne, nem is beszélve arról, hogy ha valaki rápillant a Leo esélyére, már szemernyi kétsége sem lehet a dolgot illetően úgy, hogy még csak ki se nyitotta a könyvet. 

Szóval én már olvasás közben azt gondoltam, direkt ezt akarta az írónő. A feszültséget pedig pont az adta meg, hogy mi tudtuk - még ha nem is voltunk 100%-ig biztosak benne, csak mondjuk úgy 99%-ig, akkor is, az az 1%-nyi bizonytalanság, majd később az öröm, hogy há, tudtam én, és az 99%-nyi feszültség pont elég volt. Mert a kérdés itt sokkal inkább a miért, a hogyan és hová fut ki volt? Tudjuk, mi a titok. De vajon miért titkolja? Mi volt az oka, hogy Leo nem jött el? Miért most? És egyáltalán, hogyan derül majd ki? Mikor jön el a pillanat, amikor lehull a lepel. Ez adta meg a feszültséget. 

És ez a feszültség hiányzott nekem kicsit, bár nyilván azért is, mert ugyanaz a sztori volt - nagyjából tudtam már előre, hogy mi jön. Mindkét esetben nyilvánvaló volt ki kicsoda, a különbség az volt, hogy a másik esetben a miért és a hogyan kellő feszültséget teremtett, ez a kötet meg ahhoz képest elég nyugis volt, inkább csak csemege. Nem voltak benne nagy csavarok, de igazából nem is ez volt a cél. 
Egy-két kisebb meglepetés itt-ott, és az élmény, hogy mindezt megnézhetjük a másik szemszögből. 

Na jó, azért nem teljesen ennyi. Kapunk egy kis plusz epilógus részt, aminek kifejezetten örültem, még ha picit rózsaszín full happy end lett is, azért néha ez se árt. Az az üzenet, hogy érdemes küzdeni, mert még ha lentről indulsz is, teremthetsz magadnak boldog életet. Cukormázas? Nanáhogy. De engem nem zavar, vessetek rám köveket. 

Ami ezenkívül még tetszett, hogy picit jobban értettem, mit miért tesz Leo. Jó volt Evie-vel a bizonytalanság, ez adta meg az izgit. De nem fogok hazudni: sokszor a fenébe kívántam Leót olvasás közben, mert elképzelésem sem volt, mit miért. Leo szemszögéből picit érthetőbbé vált minden. Mondjuk nem mondom, hogy tökéletes volt, az én ízlésemnek sokszor túlságosan is nyers. És bár szeretem Leo és Evie kapcsolatát, azért nyilván megvannak ennek a kapcsolatnak a maga hibái, de ezeket már megtapasztaltuk az előző kötetben is. 

Nagyon örültem Dr. Fox figurájának. Nem szerepet túl sokat, de amikor igen, akkor mindig megmosolyogtatott, szurkoltam neki, még így is, hogy tudtam, összességében sikerrel fog járni. Nem mondom, hogy nem idealizált kissé, és hogy nem kiszámíthatóak a lépései az esetek többségében, de ettől még nem volt kevésbé vicces elképzelni, hogy Leo tűr-zúz egy szobában, ő meg tök higgadtan végigüli az egészet. (Kedvenc jelenet!) Ha ennek a regénynek van csavarja, azt bizony Dr. Fox szolgáltatja, minden dicséretet megérdemel. Nem voltam rá felkészülve, de feldobta kicsit, ez volt az a szál, amire nem számítottam. És a levél meg a megszólítás meg a vége. Jaj, telitalálat. 

Szóval összességében a sztori elsőre számomra egyértelműen izgibb volt, ez egy kiszámíthatóbb történet, akár folytatásként nézem, akár megpróbálok eltekintetni attól, és szigorúan önállóan gondolok rá. Így aki szereti a feszültséget, az valószínűleg kicsit csalódni fog. Cserébe itt van nekünk a roppant szimpi Dr. Fox meg a váratlan csavar, amit szolgáltat, illetve a plusz epilógusrész, aminek örülhetünk. 

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


Mia Sheridan csillagjegyes sorozata minket is megihletett. Olyan híres színészeket válogattunk, akik mindannyian az Oroszlán jegyében születtek. Ismerjétek fel őket, és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába!
Figyelem! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levelünkre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!




a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


01.16 Deszy könyvajánlója
01.18 Angelika blogja
01.20 CBooks
01.22 Kristina blogja
01.24 Kelly és Lupi olvas
01.26 Dreamworld
01.28 Media Addict

Nincsenek megjegyzések