Breaking News

Mia Sheridan: Stinger ​– A Skorpió fullánkja {Értékelés + Nyereményjáték}

Mia Sheridan: Stinger ​– A Skorpió fullánkja 

A blogturnéról




Evie és Leo történetét már megismertük, mindkét szemszögből, most pedig egy újabb páros varázsolhat el minket. Ismerd meg a Blogturné Klub hat állomásán keresztül, ki is Grace és Stinger, akik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában megjelenő Stinger - A Skorpió fullánkja főszereplői.
És ha ügyes vagy, a könyv egy példányát is megnyerheted. 

Kapcsolódó bejegyzések:

Eredeti cím: Stinger
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 424
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789633998113
Sorozat: A szerelem csillagjegyében 3.
Kezelhető-e standalone-ként? igen
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,19)
Megrendelési link
Grace Hamilton az a lány, akinek mindig van egy terve. Pontosan tudja, merre tart az
élete, és büszke magára, amiért mindig célt ér. Még sohasem lépte át a határokat, nem foglalkozott a saját vágyaival, és azzal sem, hogy kinek akar ennyire megfelelni.

Ám egyszer csak találkozott Vele…

Carson Stinger semmilyen szabályt nem tart be, csakis a sajátját. A felnőtt szórakoztatóiparban dolgozva mit sem törődik vele, hogy mit gondolnak róla mások. Egyik napról a másikra él, cél és terv nélkül. Tudja, mit akarnak tőle a nők, és azt hiszi, csupán ennyit is tud nyújtani nekik.

Ám egyszer csak találkozott Vele…

Miután a sors arra kényszerítette őket, hogy összezárva töltsenek el néhány órát, mindketten megváltoznak. Ám két olyan ember számára, akiknek találkozniuk sem lett volna szabad, lehetetlen felülemelkedni a teljesen különböző valóságuk határain.

Legalábbis egyelőre…

Az első mondat:


"Amint a repülőúttól gyűrötten és fáradtan beléptem a fényűző Bellagio Hotel és Kaszinó ajtaján, megláttam a két táblát, ami eligazította a hétvégi konferencia vendégeit."

Véleményem


Egy meglehetősen érdekes alaphelyzetből indul a Stinger, és őszintén mondom, sikerült meglepnie. Amikor kiderült, hogy a férfi főszereplő pornósztár, egyszerre sokféle érzelem csapott meg: egyrészt döbbenet - természetesen -, másrészt esküszöm, hogy mosolyogtam. Mert annyira, de annyira érdekes választás! Közben meg ezzel együtt annyira logikus is, hiszen annyi lehetőség van benne. A végére eljutottam oda, hogy tulajdonképpen nem is értem, miért nem akadt ilyen könyv hamarabb a kezembe. 

Szóval a sztori szerint Las Vegasban két konferencia is van egyazon épületben: egy jogász és egy pornó. Már rögtön kecsegtető a felcsapás, izgi és vicces jelenetek várhatóak. És természetesen meg is érkeznek, rögtön, amikor a hallban összeütközik a két főszereplőnk, természetesen ki-ki valamelyik konferanciáról. 

Aztán jön egy olyan klisés jelenet, amit minden kliséssége ellenére imádok. A fanfictionök világából jövök, ahol bevált eszköz valami ilyesmi a lehetetlen párosításokról szóló sztorikban: végy két totál különböző szereplőt, az se baj, ha ellenséges köztük a hangulat, majd zárd őket össze valamilyen módon. Megteszi egy sötét szoba, egy szekrény, egy lift... A lényeg, hogy ezek ketten - akik között nyilván a viták megteremtik az alap kémiát - kénytelenek legyenek együtt tölteni némi időt, és a helyzetből nincs kiút. Nincs menekvés egymás megismerése, vagy legalábbis egy olyan közös sztori begyűjtése elől, ami aztán majd szépen összekovácsol. 

Nos, ez történik itt is, és nagyon jól is sül el a dolog. 

És tudjátok mit? Minden meglepetés ellenére én ezt a sztorit imádom. Meglehetősen vicces lesz, amikor majd mesélem az ismerősöknek, hogy: Ó, és azt a könyvet olvastad már, amit úgy imádok? Egy pornósztár... 

De nem érdekel, mert megéri. A pornósztár oldal szerintem az érdekesebb, és összességében is Carson az, aki szerintem közelebb kerülhet az olvasóhoz - és nem csak azért, mert elképesztően jó pasi. Előkerülnek azok a kérdések, amiket a pornótéma hoz: Miért? Meddig? Milyen? Nem mondom, hogy 100%-ot sikerült kihozni a pornóötletből, de azért pont annyira belenyúlunk, hogy inkább csak háttér legyen a szerelmi szálhoz, ami a cél is ennél a könyvnél. Háttérnek viszont nagyon egyedi. 



Szóval megvolt a nagy találkozás, ami mindent megváltoztat. Innentől kezdve pedig vannak időbeli ugrások, és a történet magvát az adja, hogy egyetlen esemény a változások milyen láncolatát indította el mindkét szereplő életében. Nem mászunk bele túlságosan mélyen, de azért ott van. Két totál ellentétes szereplő - egy spontán és tervezgető, egy pornós és egy jogi pályát tervezgető egyetemista -, mégis pont tökéletesek egymás számára. Mindkettejüknek arra volt szüksége, hogy valaki kizökkentse őket a pályáról, amire ráálltak. 

Az utazás velük pedig vicces és megrázó egyszerre, szerintem kifejezetten érzelmes, de azért még nem zsebkendőt szorongató módon. Imádtam az apró részleteket, amiket az írónő belecsempészett a könyvbe: a hot dogot, a Tündérmókust, a Titanicot, a napkeltét, minden apróságot, ami egy kis plusz életet lehelt a történetbe, és segített kötődni a szereplőkhöz együtt. Mivel viszonylag rövid időt töltenek együtt, kellettek ezek az elemek ahhoz, hogy elemi erejűnek és elsöprőnek érezzük. Olyasminek, ami tényleg éveken át tart, amit nem szakít szét a távolság, és ami hosszú távon fejti ki a hatását még akár úgy is, hogy nincs melletted a kiváltó ok. 



Azért mindezekkel együtt a könyv nem volt tökéletes sem. A végén behozott szál, ami kissé bűnügyi, elég gyengére sikeredett, érezni, hogy tényleg csak kellett valami a háttérbe. Persze nem volt cél, hogy félelmetes krimit rittyentsen az írónő, ez is igaz. Ennek ellenére a lezárás nekem túl könnyen ment, szívesen olvastam volna részletesebben kifejtve, a nehézségekkel együtt, ha már van. Így olyan gyorsan lezárós happy end érzésem maradt. Persze, aranyos volt, de azért a rózsaszín szemüvegnek és az álomszerűségnek is van határa. 

A másik problémám a női főszereplőnkkel volt kicsit. Egyrészt a regény elején előadott kezdő tervétől eldobtam az agyam, komolyan felháborított. Másrészt a végén a merészséggel egybekötött teszetoszasága nekem kissé sok volt. 

Ezzel együtt nagyon szerettem együtt a szereplőket, egyértelműen jól működtek együtt, sok kifejezetten aranyos jelenetük volt, ami már csak a mennyiség miatt is dicsérendő - kevés időbe kellett sok nagyon maradandó jelenetet csempészni. 

Ha valaki romantikus sztorira vágyik, annak ajánlom. De senki nem számítson nagy bölcsességekre és rettentő izgalmas kalandokra, mert ez nem az a könyv. 

NAGYON AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7402_stinger-20161102_141709.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Ezúttal Las Vegas nevezetességei között kalandozunk mi is, ahogyan a Stinger - A Skorpió fullánkja főszereplői is. Minden állomáson találsz egy képet, egy nevezetességről. Nincs más dolgod, mint beírni a nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ha ügyes vagy, Tiéd lehet a három Stinger példány egyike.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11.04 Deszy könyvajánlója
11.06 Angelika blogja
11.08 Sorok között blog
11.10 Kristina blogja
11.12 CBooks
11.14 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések