Breaking News

Megint csúszik a Dűne premierje




A Dűne film amilyen jónak ígérkezik, olyan rögös az útja. 

A korona miatt is csúszott a premierje, aztán arról volt vita, hogy csak moziban legyen-e a premierje, most pedig újabb csúszás várható.

A Warner Bros. átrendezte a premierjeit, és ennek a Dűne is áldozatul esett. Okuk mondjuk van rá: az MGM legújabb James Bond moziját, a No Time To Die-t végül október 8-ra tolta, így a Warner erre reagálva a Dűne premierre október 22-t jelölte ki. (Persze a film hivatalos premierje, ahogyan Facebookon már megosztottam, a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, utána pedig a TIFF-re is megy.)

Könnyű dolga így sem lesz a filmnek: szintén ezen a napon debütál az Egyesült Államokban Edgae Wright Last Night is Soho című, illetve Wes Anderson The French Dispatch című filmje.


Frank Herbert regényéről:

Az ​univerzum legfontosabb terméke a fűszer, amely meghosszabbítja az életet, lehetővé teszi az űrutazást, és élő számítógépet csinál az emberből. Az emberlakta világokat uraló Impériumban azé a hatalom, aki a fűszert birtokolja. A Padisah Császár, a bolygókat uraló Nagy Házak, az Űrliga és a titokzatos rend, a Bene Gesserit kényes hatalmi egyensúlyának, a civilizáció egészének záloga, hogy a fűszerből nem lehet hiány. Ám ez az anyag csak egy helyen található, a sivatagos, kegyetlen Arrakison, amelyet lakói, a vad fremenek csak úgy ismernek: Dűne.
Frank Herbert legendás regénye, amely megjelenésekor elnyerte a Hugo- és a Nebula-díjat, talán a legjobb science fiction, amit valaha írtak. A Dűne hatása ma már felfoghatatlan, az elmúlt fél évszázadban olvasók milliói fedezték fel az Arrakis világának részletességét, a szöveg szépségét és a könyvben rejlő filozófiát, társadalmi és vallási gondolatokat. Herbert lehengerlő és eleven története most átdolgozott kiadásban kerül újra az olvasók elé.
„A modern science fiction egyik alapköve."
Chicago Tribune
  

Nincsenek megjegyzések