Breaking News

Linda Kage: Be ​My Hero {Értékelés}

Linda Kage: Be ​My Hero

Oldalszám: 378
ASIN: B00MO0DF5Q
Sorozat: Forbidden Men 3.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,29)
Once ​upon a time, there was this pampered rich girl who was kind of full of herself. She really only cared about appearances and hiding all her dark, ugly secrets under the guise of an opinionated snob. But then Eva Mercer got pregnant, shot by a psycho, and kicked out of the only home she knew. Now she’s broke, unemployed, and has to start anew with a newborn to raise. But how?

On the other side of town, sexy, tattooed orphan, Patrick Ryan, can’t get a break. He’s out on parole for defending the last damsel in distress while trying to help her support her child, but all he wants is to find his one true love. He knows this woman by scent, smile, and laugh, but he’s never actually met her. He doesn’t even know her name. He just knows she’s the key to fixing everything.

One kind of hero can save you from physical harm. Another can rescue you from a different kind of doom. To reach their dreams, Eva and Pick can save each other. But first, they must open their hearts and learn how to trust.




Az első mondat:


"As Harvey and I crouched behind the lilac bushes in front of the old decaying house, a stiff breeze burst upon us, stirring a batch of dead leaves around my knees and freezing the fuck out of my arms."

Véleményem


Bevallom, emlékszem, kicsit félve álltam neki ennek a könyvnek, amikor először olvastam.

A Pick-Eva páros egyik jelenete már a második részben is megjelenik, amit cukinak és érdekesnek találtam, viszont Evát nem különösebben kedveltem meg az első részben. 

De mivel a sorozat beszippantott, mindenképp olvasni akartam. Ki hitte volna, hogy ez lesz a kedvenc részem az egész sorozatból? 

A regény két igencsak lelkileg összetörő visszatekintéssel indul. Előre szólok, szerintem egy figyelmeztetés jól jön. Átugorni viszont semmiképp ne ugorjátok át, mert nagy jelentősége lesz az itt történteknek, sok-sok hivatkozással, ráadásul sok mindent megmagyaráz a karakterek - igen, Eva - motivációit és korábbi cselekedeit illetően. 

A történet főszereplői tehát a korábban már megismert Eva, Reese unokatestvére, illetve Pick, a Forbidden Men bár egyik alkalmazottja. 

Kettejük megismerkedése nem igazán tekinthető a tipikus romantikus könyves indításnak. Pick épp házas - nem valódi házasságban él, csak a biztosítás miatt vette feleségül régi barátját, de attól még a kötöttség kötöttség. Eva pedig épp babát vár, nem is kicsit - és természetesen másét. 

Gyakorlatilag minden körülmény kettejük kapcsolata ellen szólna, még ha érezzük is, és érzik ők is, hogyan nagyon is jó páros lennének. 



Viszont a könyvben nagyon fontos szerepet jut a sorsnak. Kifejezetten érdekes, ahogy ezzel foglalkozik a könyv. Picknek ugyanis a regény elején volt egy látomása - egy életről, ami az övé lehet, amennyiben jól éli az életét. Látta álmai nőjét, a gyerekeiket és a boldog életüket. És nagyon vicces és sokszor meglepő nézni, hogy ezek a morzsák hogyan alakulnak teljesen másként, mégis pontosan úgy, mint ahogy Pick látta. Ez az extra tudás Pick részéről ad egy nagyon érdekes kis extrát kettejük kapcsolatának alakulásában - ugyanis Pick pontosan tudja, hogy számára Eva a nagybetűs igazi. Kérdés viszont, hogy elmulasztotta-e a tökéletes élet lehetőségét? 

Picket pedig egyébként nem lehet nem imádni, nagyjából minden megvan benne, amit egy álompasitól elvárhat egy nő. A kellő mértékben rosszfiús és határozott, eközben viszont gondoskodó, hűséges, és kenyérre lehet lenni - nem utolsó sorban bármeddig hajlandó elmenni, ha a szeretteiről van szó.

Eva már nehezebb dió, ő ugyanis nem nulláról indul, és nem épp a legjobb oldaláról ismerhettük meg az első kötetben. Viszont ez a könyv egyrészt tökéletes magyarázatul szolgál, másrészt Eva egészen új oldalát is megmutatja, ami még számára is nagy meglepetés. Megtudhatjuk ugyanis, milyen az anyuka Eva.

És ez a könyv egy újabb nagy meglepetése számomra: fontos téma benne az anyaság, a családalapítás, a gyereknevelés, a főállású anyaság. Nem tipikusan azok a témák, amikről szeretek romantikus könyvekben olvasni. Linda Kage viszont tökéletesen adagolja ezeket a témákat, ráadásul mindezt úgy, hogy harmonikusan illeszkedjenek Eva és Pick kapcsolatának alakulásába - sőt, nagyon is fontos szerepük legyen benne. 

Annyi meghittség, annyi hétköznapi tökéletes pillanat van ebben a könyvben! Tökéletesen példázza, hogy ha egy páros működik, akkor az működik akkor is, ha nem látjuk őket utazgatni meg mindenféle extrém szituációban - elég az is, ha otthon vannak a négy fal között, két gyerekkel. 

Azért azt is fontos kiemelni, hogy úgy érzem, ebben a könyvben kezd igazán kibontakozni a "Forbidden Men banda". Az első rész kicsit kakukktojás, hiszen még nincs ott a bár, a második pedig afféle felvezetője a bár srácainak - ebben ismerjük meg őket, de a fókusz még mindig sokkal inkább a pároson van. A harmadik könyvben viszont már van két visszatérő párosunk, már előrevetít nekünk a szerző jövőbeli párosokat is, illetve valóban nagy szerepe van már magának a bárnak is, részben a csapat összetartó erejeként. 

Nem tudom, hányszor olvastam már ezt a könyvet, de higgyétek el, sokszor. Ez az egyik könyv, amihez bátran nyúlok, amikor valami ismerősre, valami biztonságos melegségre vágyom.

KEDVENC LETT

Nincsenek megjegyzések