Breaking News

6 érdekesség Cedric Diggoryról




Cedric Diggory viszonylag keveset szerepelt a Harry Potter sorozatban, viszont az a rövid idő nagy hatással volt Harryre, és az olvasókra, hiszen gyakorlatilag ő az első pozitív szereplő, akinek a halálát átéljük a sorozatban. 

Most róla szedtem össze néhány érdekességet.


1. 
A Cedric név eredetéről pontos információink vannak: Sir Walter Scott találta ki az Ivanhoe című regényéhez, hasonlóan ahhoz, még ha nem is direkt történt így. Cerdicről, a hatodik századi szász vezetőről, Wessex első királyáról akart írni, viszont elírta - így lett Cedric a neve, ami később el is terjedt.


2. 
A Diggory nevet J. K. Rowling valószínűleg C.S. Lewis Narnia sorozatából kölcsönözte, Digory Kirke nevéből. Ezt már csak azért is feltételezhetjük, mert C.S. Lewis Rowling egyik kedvenc szerzője. 
Még egy érdekesség: az új Narnia filmben Kirke professzor szerepében azt a Jim Broadbent-t láthattuk, aki később a Harry Potter filmekben Lumpsluckot alakította.

Digory Kirke professzor a Narnia filmben




3. 
Azt hihetnénk, a filmekben egyedül Robert Pattinson alakította Cedricet, de ez nincs így. Az Azkabani fogoly viharos kviddicsmérkőzésén ugyanis láthatjuk Cedricet, legalábbis ezt sugallja, hogy a szereplő mezén a Diggory név szerepel. Ezt a karaktert Joe Livermore alakította.




4. 
Robert Pattinson egy interjúban úgy nyilatkozott: sokkal szívesebben alakítaná újra Cedricet, mint Edwardot a Twilightból.


5. 
Ami Cedric szerepét illeti: tudjuk, hogy Henry Cavill is indult a szerepért, a castingon viszont alul maradt Robert Pattinsonnal szemben. 




6. 
A Pottermore-ra két illusztráció is felkerült Cedricről:



 

Nincsenek megjegyzések