Breaking News

Még idén új emojik érkezhetnek, amik biztosan sok vitát hoznak majd magukkal




Akár szeretjük őket, akár nem, akár használjuk őket, akár nem, nem nagyon lehet eltagadni, hogy az emojik a modern kommunikációnak megkerülhetetlen részei. 

Ahogy a magyar Wikipédia írja:

Az emodzsik (emoji) (絵文字えもじ) weboldalakon és elektronikus üzenetküldésben használt piktogramok és hangulatjelek. A mintegy ezer szabványosított karakter érzelmek, tárgyak, helyek, állatok, időjárási viszonyok stb. színes képi megjelenítését teszi lehetővé a szöveg részeként.


Érdekes kérdés, mennyire határozza meg a kommunikációnkat az, hogy minek van saját emojija és minek nincs. Gondoljunk csak arra, az 1984-ben mennyire megköti az emberek gondolkodását pusztán az, hogy valamire nincs szavuk...

Vajon milyen hatása van annak, ha valamire nincs emojink? 

Oké, tudom, eltúlzottnak tűnhet a kérdés, hiszen egyelőre inkább csak a kreativitást hívja elő, hiszen sokszor kell valami hasonló dologgal körbeírni a témát, amikből kifejezetten vicces megoldások születnek - gondoljunk csak a padlizsán emoji másodlagos jelentésére. 

Mindenesetre akárhonnan nézzük, az, mire van emoji és mire nincs, napi kérdés rengeteg ember életében. 

A friss hírek szerint pedig több mint 100 új emojit vezethetnek be hamarosan - és számítani lehet rá, hogy nem kevés vitát indítanak majd be ezek az új emojik.

Már most is egy konkrét dolgot emelnek ki a hírek: bevezetésre kerül a terhes férfi emoji.

Viszont mielőtt ténylegesen belemásznánk a "libsik" vs. konzervatívok vitába, azért fontos megjegyezni, hogy az új készlet célja igazából az, hogy mindenféle emojiból elérhető legyen mindenféle nemre és bőrszínre egy változat, ezért is lehetséges a terhes férfi emoji.

Az új készlet, az Emoji 14.0 az Emojipedia szerint idén szeptemberben élesedhet, de könnyen lehet, hogy a teljes bevezetés 2021 végéig vagy akár 2022 elejéig várat magára.

Mutatom a készletet:



Nincsenek megjegyzések