Breaking News

Ők lesznek a Percy Jackson sorozat showrunnerjei




Egy-két nappal ezelőtt megosztották a jó hírt: a Percy Jackson széria előkészületei újabb szakaszba léptek, elkezdődött az úgynevezett "writer's room". 

Nem meglepő módon ilyenkor mindenféle átírások, farigcsálások, szépítések várhatóak a forgatókönyv első (vagy már nem is első) változatában.

Eddig azért nem írtam meg a hírt, mert arra vártam, Rick Riordan honlapján hátha közzétesznek ennél pontosabb részleteket.

És így is történt!

Nem fordítom szó szerint az eredeti bejegyzést, inkább csak a lényeget zanzásítom.

A lényeg, hogy az első két writer's room nap után Rick Riordan magabiztosabb, mint valaha a sorozat forgatókönyvének minőségét illetően, és attól meg egyenesen szárnyal a boldogságtól, hogy mindenki mennyire szereti a stábban a könyveket. Ismerik a könyveket, értik, milyen fontos, hogy hosszú távra tervezzenek és boldoggá tegyék az olvasókat, ezzel együtt arra is törekszenek, hogy a show friss és meglepő legyen, és még ha azt is gondolod, ismered a történet minden elemét, akkor is izgalmas kaland legyen a sorozat. És persze akkor is működnie kell, ha a könyveket egyáltalá nem ismered.

Megvan a két showrunner Jon Steinberg és Dan Shotz lesznek, akiket nagy eséllyel a Black Sails és a Jericho sorozatok kapcsán ismerhettek. Ahogy Rick írja, mindkét sorozat nagyon más, mint a Percy Jackson, de mindkettőben nagyon ügyesen bántak a kalandokkal. Jonnak és Dannek nagy tapasztalata van és elképesztően tehetségesek, az utóbbi több mint egy évben együtt dolgoztak Rickkel és a feleségével, Beckyvel, és segítették őket ezen a számukra új úton. Ráadásul mindkettőjüknek van olyan gyermekük, aki maga is rajong a Percy könyvekért, szóval extra motivációjuk is van.

Az írók személyéről is lehullt a lepel. Daphne Olive, aki a két showrunnerrel együtt dolgozott már a Black Sails-en is. Monica Owusu-Breen, aki sok tévéshownak írt már, többek között a Lostnak és a Shield ügynökeinek. Illetve Joe Tracz, akit a Percy Jackson rajongók már ismerhetnek a Percy Jackson musical kapcsán, illetve dolgozott az új A balszerencse áradása és a Dash & Lily sorozatokon is, szóval neki aztán tényleg van tapasztalata az adaptációs szériákkal.

Mellettük asszisztensként van a csapatban Xavier Stiles, Zoë Neary és Stewart Strandberg.

Jon és Rick közösen írták a pilot epizód forgatókönyv és egy úgynevezett "sorozat bibliát", amiben felvázolták az első évad vázát is - és valamelyest előrevetítették azt is, ami várható még a következő évadokban, ha minden jól megy.

A writer's roomban most az a cél, hogy megírják az első évad többi részének forgatókönyvét is. Jelenleg a második és harmadik részek vázlatolásánál tartanak.

Ami a berendelést illeti, az még mindig korai lenne, ahhoz kell az is, hogy megtalálják a tökéletes rendezőt. Ha ő is meglesz, akkor beindulnak majd a dolgok, és nagyon felgyorsul majd minden. Még mindig nem biztos semmi, egészen addig így van, amíg a stúdió zöld utat nem ad nekik. De jó jelnek tekintik, hogy a writer's roomot már jóváhagyták. 



Szóval szurkoljunk együtt, hogy Riordan és a csapat jól haladjanak és minden jól alakuljon. Azt pedig különösen élvezem, hogy így végigkövethetjük az eseményeket.

Nincsenek megjegyzések