Breaking News

Hamarosan megjelenik magyarul a Sanditon regény




Jane Austen kapcsán általában a hat befejezett regénye kapcsán esik szó, de tőle is fennmaradtak kisebb művek és töredékek. 

Az egyik befejezetlen regénye a Sanditon, amiről azért mostanában sokszor volt szó, méghozzá a belőle készült sorozat kapcsán.

Bejegyzésajánló


A sorozatban Austen történetét Andrew Davies írta tovább, aki igazi Austen nagyöregnek számít, már majdnem minden Austen regényből készített adaptációt.

Az Alexandra gondozásában most megjelenik a könyv is magyarul, Jane Austen regényét Kate Riordan fejezte be. A magyar leírásban nem szerepel, az eredeti leírások szerint a sorozat alapján íródott a könyv - viszont mivel a regény korábban jelent meg, mint a második évad, nem tudom, mennyiben egyezik meg a kötet lezárása azzal, ahogyan a sorozat első évada véget ért, vagy esetleg hogy benne van-e olyasmi is, amit a folytatásra terveznek.





Fülszöveg:

Jane Austen magával ragadó története és utánozhatatlan humora egy ízig-vérig modern regényben.

A vidám és szókimondó Charlotte Heywoodot egy szerencsétlen baleset sodorja a nyüzsgő tengerparti városkába, Sanditonba. Az ifjú hölgy lelkesen veti bele magát a bálokba a szemrevaló, bár meglehetősen mogorva Sidney Parker társaságában, ám hamar rá kell jönnie, hogy Sanditonban mindenki rejteget valamit. Élete hamarosan bonyolult szerelmi viszonyok, folyton változó szövetségek és árulások végtelen körforgásává válik. Megtalálhatja vajon önmagát ebben a városban, ahol a látszat mindennél fontosabb?
Jane Austen utolsó, torzóban maradt alkotása befejezetlen mestermű, és sokak szerint az írónő legizgalmasabb könyve. Kate Riordan méltó módon szövi tovább a töredékes történetet, amelyből Andrew Davies készített nagy sikerű filmsorozatot. Kihagyhatatlan olvasmány Jane Austen rajongói és a Bridgerton nézői számára.

Nincsenek megjegyzések