Breaking News

Borzalmas Borítók - Willow Winters: A bűn szívében sorozat

A Borzalmas Borítók rovatban igyekszem a magyar megjelenések borítóit minimális mennyiségen tartani, mert bár időnként készülnek... erősen megkérdőjelezhető borítók, mégsem szeretném, ha rajtam csattanna egy botrány, ami rányomja a bélyegét a könyv fogyására. Ráadásul tudom, milyen a másik oldalon lenni.

Vannak viszont esetek, amik mellett nehéz elmenni, és azt hiszem, néha vállalni kell.

És most épp eljött a pillanat.

Az Álomgyár borítóiról olvasok hideget-meleget. Vannak szerintem kifejezetten jól sikerült borítóik, időnként viszont óriási mellényúlások is. 

A mostani sorozat borítói az utóbbi kategóriába esnek. 

Mielőtt megmutatnám, konkrétan hogy festenek a borítók, szeretném összefoglalni, mit érzek az NA-erotikus-romantikus könyvek borítói kapcsán - igazából hónapok óta érlelem ezt a dolgot. 

Nagyon sokan legyintenek ezekre a borítókra, és letudják azzal, hogy "egy újabb félmeztelen pasis borító". Viszont ez a műfaj sem ennyire egyszerű, itt is könnyű félrenyúlni. Ha nem így lenne, akkor nem lennének az olvasókat rögtön megszólító borítók. Hiszen azt a pasit jól ki kell választani, kellhet mellé a jó tipográfia, elrendezés, egy jó háttér, színezés... Igen, meztelen pasi - de nem mindegy, hogyan.

Az Álomgyár - és ne legyek gonosz, időnként más kiadók - esetében azt érzem, amit sokszor azoknál az idősebb szerzőknél, akik hirtelen YA könyvet írnak, és csodálkoznak, ha nem sikerül jól. Egyszerűnek tűnhet, hiszen "ponyva", de ez még nem jelenti azt, hogy valóban könnyű is. 

Azt gondolom, a meztelen pasis-szexi párosos borítókat érezni kell. Érezni kell, mi az, ami már túl sok egy borítóra, túl közönséges. Mi az, ami túl ártatlan, túl tinis. Milyen pasi az, aki nem lesz elég vonzó a célközönség számára. 

Meztelen pasis stock fotót találni könnyű. Megtalálni a legjobbat és használható borítót összehozni belőle, nem biztos, hogy az. 


És akkor jöjjenek a borítók, Willow Winters sorozatához, ami magyarul A bűn szívében címet kapta.




Ennek a sorozatnak a borítói jól láthatóan összetartoznak, ezzel nincs gond, a sorozat jelleget jól sikerült eltalálni a stílussal is, és valóban ugyanaz a páros végig.

Viszont amit nem sikerült elkapni, az a legfontosabb: a pasi. 

Igen, nehéz olyan fotósorozatot találni - főleg sokadszorra -, aminél négy használható kép is van, de megéri keresgélni. Ha pedig nincs ilyen, akkor lehet, hogy érdemes más megoldást találni.

Ez a pasi a borítón, mondjuk ki, nem szexi. Nyilván ízlések és pofonok, de eléggé meg merem kockáztatni, hogy a nők nagy százaléka nem vetné rá magát. 

De ennél is rosszabb, hogy az süt a modell fejéről, hogy rohadtul nem akar ott lenni. Magyarázott neki valami fotós, hogy legyen fenyegető, legyen szexi, de sajnos bármennyire próbálkozik is mellette a női modell, nem ez süt róla.

Az első borítón mintha csak azt kérdezné: "Most mit kéne csinálnom?"

A másodikon azon mereng, hogy a francba került a fotózásra, és hogy engedhette, hogy erre rábeszéljék. (Valszeg nagyon kellett a pénz.)

A harmadik borítón már nem is próbálkozik, teljesen magába zuhant, csak bambul a vakvilágba, egy egész egzisztenciális krízis süt az arcáról.

A negyedik borító az egyetlen, ahol legalább valami próbálkozást látok rajta, de tegyük hozzá, ehhez az is kellett, hogy ezen látszik a legkevésbé az arca, a szeme pedig le van hunyva. 

Mellette szerencsétlen nő nagyon próbálkozik hozni a vágyakozó nőt, kapaszkodik, ölel, átkarol, rebegteti a hatalmas műszempilláit (ja, az is túl sok, de a pasi mellett a csaj kb. tökéletesnek tűnik még így is), de az ilyen fotókhoz szükséges páros kémiát sajnos nem tudja egymaga megteremteni. Olyan, mintha egy darab fát tapizna.


Ki lehet pipálni tipikus NA borítós dolgokat ezeken a fotókon?
Persze.
Megvan a félmeztelen pasi. ☑️
A tetoválások. ☑️
Ül az ölében, ölelgeti, markolássza egy amúgy szexi csaj, - szó szerint - teljes mellbedobással. ☑️

De ez nem elég egy jó NA borítóhoz. Ahhoz kellene az a bizonyos plusz, ami igenis megkülönbözteti egymástól a félmeztelen pasis-szexi párosos borítókat. Ezekből is van jó és van rossz. Ez elég egyértelműen az utóbbi kategória.


És csak hogy a végén érezzétek a törődést, megmutatom az eredeti sorozatot is - ami szintén nem tökéletes, de azért ég és föld a kettő. Pedig a harmadik és a negyedik borítóra "nem is jutott" félmeztelen pasi. Ellenben süt róluk a fülledt erotika. Azt érzem, valamit nagyon akarok majd - és nem azt, hogy végre véget érjen a fotózás.


Nincsenek megjegyzések