Breaking News

Megvannak az idei Goodreads Choice Awards nyertesek!




Kihirdették, kik az idei Goodreads Choice Awards nyertesek.

Valljuk be, olyan óriási meglepetések idén sem születtek.

A Fiction kategóriát vitte Sally Rooney az új könyvével, Andy Weir tarolt a Hail Mary-küldetéssel sci-fiben (ennek nagyon örülök), Sarah J. Maas egyértelműen nyerte a Fantasy kategóriát (ennek örülök is, nem is - szerintem külön kategóriában lenne a helye), a middle grade pedig idén is Rick Riordané. Bár nem visszatérő, de sok meglepetés a Költészet kategória sem hozott: az elnöki beiktatási verssel híressé vált Amanda Gorman kötete nyert.

Talán kisebb meglepetés, de annyira mégsem, hogy Leigh Bardugo nyert a YA Fatnasy-Sci-fi kategóriában, nem is kicsit megelőzve Cassandra Clare friss Árnyvadász könyvét - a friss Grisa könyvvel. De hát valljuk be, ez sok szempontból a grisák éve volt!

A YA Fiction kategóriában elég szoros volt a verseny, egy-két ezer szavazat döntötte el az első négy hely sorsát. Végül egy újdonság nyert, de igazából ha valaki figyelte a híreket, ez sem olyan nagy meglepetés - a könyvet többek között Reese Witherspoon könyvklubja is ajánlotta.

Képregény kategóriában nyert a Lore Olympus, amiről hamarosan én is hozok értékelést, és aminek kifejezetten örülök, John Green vitte a Nonfiction kategóriát, az általam is agyonmagasztalt új könyvével - igaz, értékelést még nem írtam róla, mert néhány passzus még hátravan belőle. 

Összességében amolyan... oké, ez is megvolt érzésem van az idei díjakkal kapcsolatban. Semmi extra. 

Vagy ahogy a Csernobilban mondanák: nem jó, de nem is tragikus.





















Nincsenek megjegyzések