Breaking News

Kreatív szabadságra megy Cassandra Clare!




Cassandra Clare egyre aktívabb Instagramon videós formában is, és most arra a kérdésre, hogy mikor várható a The Wicked Powers megjelenése, meglepő választ adott.

Mint ismeretes, a legközelebbi Cassandra Clare megjelenés a The Last Hours sorozat utolsó része, a Chain of Thorns lesz. Eközben előkészületben van A legősibb átkok utolsó kötete, illetve Cassie új, felnőtt fantasy sorozatának első része, a Sword Catcher is. 

Bejegyzésajánló


Ezután hivatalosan még egy Árnyvadász trilógia érkezik, a The Wicked Powers, aminél még semmilyen tervezett időponttal nem lehetett találkozni az utóbbi időben - és most már azt is tudjuk, miért.
Cassandra Clare tizenhét éve először írói szabadságra megy.

Ahogy a videóban meséli: tizenhét éve nem volt hosszabb szabadságon, pedig ha végiggondoljuk, hány könyve jelent meg, milyen aktívan tartja a kapcsolatot az olvasókkal, plusz kijött közben a Csontváros film és lefutott a teljes Shadowhunters sorozat, emellett minden könyve kapcsán turnéra indult, sokszor nem csak az Egyesült Államokban, hanem más országokban is... Nos, igazából valóban csodálatra méltó, hogy ez a pillanat csak most jött el.

Mesél is róla, hogy rettentően fáradt, és ez egy ideje így van már. Most már attól fél, hogy ha nem tart szünetet, eljuthat a kiégésig, ahonnan már sokkal nehezebb a visszaút, és nem biztos, hogy utána vissza tudna térni az íráshoz. 

Ezért 2023-ban szabadságra megy, hogy helyretegye a mentális és fizikális egészségét, hogy aztán megújulva térhessen vissza újra az íráshoz. 

Emiatt a The Wicked Powers sorozatot még nem adta el egy kiadónak se, emiatt sincsenek konkrétabb információk a megjelenése kapcsán. De azt ígéri, a szabadságról visszatérve ez lesz az első, aminek az írásával folytatja a karrierjét. 

Arról nem szól a fáma, hogy pontosan mennyi szünetet tart majd, de minden bizonnyal hónapokban lesz mérhető.

Erre következtethetünk abból is, milyen válaszokat adott a megjelenések kapcsán a videó után Twitteren. A válaszokból kiderült, 2023-ban két könyve érkezik: január 31-én a Chain of Thorns, szeptemberben pedig a Sword Catcher. (Épp ez utóbbin dolgozik.) 
Viszont Cassie megerősítette, hogy a Magnus trilógia 3. könyve és a Sword Catcher folytatása is már csak a szünet után jelennek meg.
A kettő közül előbb a Magnusos sorozat 3. része várható, a Ragpicker King majd csak azután jön, de még a szerző is csak tippelget, hogy mikor: 2014 végén, esetleg 2025 elején? 

Addig is nekünk egyelőre nincs okunk a pánikra: hamarosan megjelennek közös kötetben az Árnyvadász novellák, ha minden igaz, idén év vége felé várható a következő Az utolsó órák könyv megjelenése, illetve érkezik a közös kötet a Bane krónikákból is. 
Nagyon nagy üresjárataink talán nem lesznek, hiszen ha a The Wicked Powers-ig folyamatos lesz kint a megjelenés, és jön sorban az összes fent említett könyv, akkor igazából nagy eséllyel annyi fog történni, hogy a magyar megjelenések utolérik a kintieket. 


A videó:

Nincsenek megjegyzések