Breaking News

Csúszik a legújabb Árnyvadász könyv, a Chain of Thorns megjelenése - a papírhiányt senki sem ússza meg




A blogon és a Facebook oldalon már többször foglalkoztunk a könyvkiadást mostanában oly nagyon meghatározó papírhiánnyal - írtam egy hosszú bejegyzést is a témában arról, hogyan történhetett ilyesmi.

Azt gondolhatnánk, ha nem nézünk utána a dolgoknak, hogy ez olyasmi, amit csak a hazai kiadók fújnak fel. De akkor befut egy olyan hírlevél, mint a mai Cassandra Clare hírlevél, és rájövünk, hogy hoppá, ez komolyabb válság, mint amilyennek tűnik.

Mi történt?

Cassandra Clare érzelmes levélben számolt be róla, hogy csúszik a következő Árnyvadász könyv megjelenése - a papírhiány miatt. Igen, egy olyan bestseller szerző könyvét is kénytelenek tolni emiatt, mint amilyen Cassandra Clare.

Ahogy a szerző írta:

"Tudom, hogy már egy ideje várjátok, hogy friss híreket osszak meg a Chain of Thorns megjelenése kapcsán: egészen konkrétan hogy mikor láthatjátok a borítót és mikor lesz előrendelhető a könyv.

Vannak válaszaim, de ez amolyan vegyes jó/rossz hír. Úgyhogy üljetek le.

Valószínűleg már találkoztatok a jelenséggel, hogy sok könyv megjelenése csúszik. Az ellátási lánc problémáiról szóltak a hírek is. És bár a Chain of Thorns nem süllyedt el az óceánon (ez egy durva sztori, egy szakácskönyv bizony ott kötött ki, linkelte Clare a hírt - Deszy), sajnos a problémák ezen a könyvön is csattannak. Nem olyan régen a kiadóm értesített, hogy a Chain of Thorns megjelenési ideje csúszhat egy kicsit, mivel korlátozott mennyiségben van elérhető papírt, ráadásul a nyomdák elérése is problémás. (Csak kevés nyomda van, akik könyveket nyomnak, majdnem mind az óceán túlpartján, emiatt nagyon nagy lemaradások vannak a nyomtatandó könyvek terén.)

Azt mondták, lehet, hogy a könyv három hónapot csúszik. Lehet, hogy hatot. El kell áruljam, sírtam, mert ha tudtam is, hogy ez senkinek sem a hibája - én befejeztem a könyvet, a kiadóm sem tett semmi rosszat, ami miatt csúszás van -, nagyon szomorúvá tett, hogy lehet, nem jelenik meg 2023-ig, de még az is lehet, hogy majd csak 2023 nyarán érkezhet.

Nem beszéltem róla, mert nem tudtam, mi lesz az új megjelenési dátum, és biztos akartam lenni benne, hogy amikor bejelentek egy dátumor, az Már. Nem. Fog. Változni.

Úgyhogy bár nem örülök, hogy így alakult, de végre van új időpont. 2023. január 31. Úgyhogy igen, 2023 lesz, de hála istennek legalább 2023 elején érkezik.

Hogy jó hír is legyen: most, hogy megvan a kiadási dátum, felgyorsulnak az események. Először is, a borító. Május közepén fogjuk leleplezni, egy időben az előrendelés kezdetével." 

Nincsenek megjegyzések