Breaking News

Borítók bűvöletében: Néhány újdonság


Sziasztok!

Ezúttal néhány új borítóval érkeztem, akik rendszeresen követik a Facebook oldalt is, már találkozhattak is velük.

Először is a Harry Potter rajongóknak mutatnám, újabb borítóval jelentkezik a kedvenc sorozatunk, ezúttal megint a gyerekborítók sorában kaptunk egyet. Egyelőre csak az első részét kaptuk meg, de nekem nagyon tetszik. Azt a pillanatot láthatjuk, amikor Hagrid a csónakokon viszi az elsősöket a Roxfortba. Szerintem több szempontból is jó választás, egyrészt mert gyönyörű, másrészt szimbolikusan is nagy jelentősége van: Harry életében először otthonra talál, a Roxfort lesz a helyszíne a nagy kalandoknak, a nagy barátságoknak, szerelmeknek, veszteségeknek és ez az első közös pillanat. 



Egy másik mostanában nagyon népszerű fantasyvilág Cassandra Clare Árnyvadász világa. A kiegészítő sorozat, a Bane krónikák ebook publikálása a végéhez írt, így novemberben már érkezhet a keménykötéses, nyomtatott verzió, amelyben mind a 10 novella olvasható lesz, mellé pedig néhány illusztrációt és egy rövidebb, tizenegyedik novellát is kapunk. Ennek a végleges borítóját is megkaptuk, íme:

(Érdekesség: a látszat ellenére ez nem a filmben Magnust alakító Godfrey Gao, bármennyire úgy tűnik is.)


A Csillagainkban a hiba angol verziója, a The Fault in Our Stars megkapta filmes borítóját, ami szerintem elképesztően gyönyörű lett. John Green már meg is osztott egy külön képet a tényleges könyvről, egymás mellett az eredeti és a mozis borító. A hírek szerint magyarul is tervezik megjeleníteni a könyvet filmes borítóval, remélem, megtartják ezt. 




És akkor a végére még két magyar borítót is hozok, ezt is láthatták már a Facebook oldal követői. Monica Murphy Heti csaj sorozatának harmadik és negyedik része is megkapta a magyar borítóját, pedig a megjelenés még viszonylag messzi.



Nincsenek megjegyzések