Breaking News

10 dolog, ami tetszett a Fallen sorozatban


Sziasztok!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én hatalmas Lauren Kate lázban égek most, hiszen ma megyek a dedikálásra. (Remélem, sokan jöttök!) 

A héten a teljes sorozat elolvastam, elejétől a végéig, és bár véleményt írni nem tervezek minden egyes kötetről külön-külön, viszont arra gondoltam, a dedikálás örömére összeállítok egy 10-es listát azokról a dolgokról, amiket szerettem a sorozatban. Apró spoilereket tartalmazhat a lista, de igyekszem nem túl nagyokat írni. :)

A sorrendet nem kell fontossági sorrendként kezelni. :)


1. Cam

Nagyon-nagyon szerettem Camet, és bevallom őszintén, kicsit úgy érzem, hogy ahhoz képest, hogy milyen jó karakter, elhanyagoltuk. Szívesen tudtam volna meg többet a múltjáról és a jövőjéről is. Bevallom őszintén, jobban szerettem, mint Danielt. Camből kimaradt ez a színtiszta hősszerelmes vonal, helyette kissé cinikus beszólásai vannak, de pont ezt szerettem benne nagyon.


2. Arianne

Őt pont azért szerettem, mert annyira nem olyan, mint Cam! Mindig lelkes, a jó barátnő, aki mindig kihúz a bajból, mindig pörög egy kicsit, be nem áll a szája. Számomra kicsit olyan érzést keltett, mint Alice a Twilightból, és mivel őt is imádtam, ez mindent elmond. A kiegészítő novella után pedig még jobban.
Aki esetleg nem olvasta, annak elmondom, hogy Arianne konkrétan shoppingolással készült Luce újabb megjelenésére, hogy megint jó barátnők lehessenek. És az is nagyon tetszett, hogy meg akarta lesni az epilógusban a kis gerlicéinket.


3. Derengő

Az első részben már az árnyékok jelenlétét is nagyon szerettem, de nagyon jó ötlet, hogy hosszú távon kiderült, hogy ezek nem csak szimpla árnyékok, hanem gyakorlati funkciójuk is van. Nem mondom, hogy nem juttatta eszembe a Merengőt a Harry Potterből, de ez nem baj. 


4. Sword & Cross

Ez a helyszín szerintem telitalálat! Kellően borongós, kellően meglepő, megteremti azt a tipikus gimi érzést, mégsem csak egy gimi. Különösen imádtam a temetőt meg a medencét a templom közepén. És az is nagyon tetszett, hogy nem szimplán kamerákat emlegetnek, hanem vörösöket. Tetszettek a különös gyűlések is, a titkos bulik...


5. Szárnyak

Imádtam, amikor Luce egy-egy angyal szárnyát írta le. Nagyon tetszett, hogy mindegyik más, mindegyiknek megvolt a maga tulajdonsága, ami az adott angyalra jellemző, mégis a szárnyakban volt annyi közös, hogy megmutatta a színe és az alakja, hogy ki melyik oldalon áll. És külön értékeltem, hogy nem mentünk el nagyon extrém irányba, és nem kaptunk tigriscsíkos szárnyakat, mint pl. az Angelfallban. Az is jó ötlet, hogy a tollukat jelzésnek használták, és tetszik, hogy érző dolognak állította be az írónő a szárnyakat is.


6. A bukás

Rengeteg sorozatban, filmben, könyvben találkozhatunk az angyalok bukásának témájával, de igazából most jöttem rá, hogy milyen kevés helyen kapunk bármilyen konkrétumot a bukással kapcsolatban. Elvben létezik, tudjuk, de hogy konkrétan mi és hogyan történt, soha nem szokott kiderülni. Tetszett, hogy itt kicsit részletesebben olvashattunk róla. 


7. Történetek a múltból

Habár azt gondolom, picit túl hosszúra sikerült a visszatekintős, múltban utazgatós rész, tetszett, hogy mennyi kort és helyszínt végigjár Luce, és az is, hogy ennek megfelelően hogyan módosult a neve, a természete. 


8. Bazsarózsa


Szerintem ez nem szorul magyarázatra. De azért annyit mondanék, hogy nagyon tetszett, hogy azért még a legvégén is felbukkan újra.


9. Epilógus

Na, nem akarok nagyon spoilerezni, mindenesetre tetszett az epilógusban, hogy nem volt 100%-ban rózsaszín, kaptunk egy kis szomorúságot is. És kifejezetten tetszett, hogy hogyan kapcsolt vissza az írónő a sorozat legelejére. (SPOILER!!! Arra gondolok, amikor Luce a családjával elhúzott a Sword & Cross előtt.) 


10. Borítók



Különösen az első rész borítója tetszett nagyon. Emlékszem, annak idején, mielőtt még bármit tudtam volna a történetről, beleszerettem.

Nincsenek megjegyzések