Breaking News

Cassandra Clare: The Course of True Love (and First Dates) (Igaz szerelem - és egy első randi)


Cassandra Clare: The Course of True Love (and First Dates)


Oldalszám: 40
ASIN: B00BAWEG5C

Magnus Bane és Alec Lightwood beleszerethetnek egymásba - de először át kell vészelniük
egy első randit.

Amikor Magnus Bane, boszorkánymester, találkozik Alec Lightwooddal, az Árnyvadásszal, megvannak a szikrák. És ami az első randijukon történik, fellobbanthatja a lángokat...

Mivel maga a novella sem túl hosszú, a véleményemet sem szeretném túlságosan elnyújtani.

Most már mind a 10 Bane krónikák novellával a hátam mögött elmondhatom, hogy nagyjából kétféle krónikák novella volt: azok, amelyeknek van valami szerepük (pl. bevezetik a TLH-t, bemutatják, hogyan találkozott Magnus és Raphael) és azok, amelyeknek tényleg csak az a célja, hogy szórakoztassanak (pl. a perui történet). Ez a sztori az utóbbi.

Ne várjatok semmi mást tőle, mint Magnus és Alec első randiját. Nem szerepel benne sem Jace, sem Clary, sem a többiek, és ennek én igazából nagyon örültem. A sorozatban többször is hangsúlyozzák, maga Alec is, hogy ő valahogy mindig Jace árnyékában él. Olyan jó volt látni, hogy ez most csak az övé. 

Forrás
Szóval, adott nekünk Magnus és Alec, még nem igazán ismerik egymást, a különbségek pedig adottak, nem is kis számban: Magnus tapasztalt, Alecnek Magnus az első randija. Alec Árnyvadász, Magnus boszorkánymester. Alec fiatal, Magnus több száz éves. 

És aztán a randi úgy is alakul, ahogy ezekből jósolnánk: pocsékul. De aztán jön egy fordulat...

Nem szeretnék poénokat lelőni, mindenesetre nagyon tetszett, hogy megismerhettük Magnus gondolatait az első randival kapcsolatban, meg alapból örültem, hogy olvashattuk a randit. Túl sokat nem ad hozzá az Árnyvadász világhoz, tényleg csak érdekesség, de annak jó. :) És néhány idézet különösen tetszett, pl. amikor Magnus megjegyezte, hogy azt senki nem említi, amikor szóba kerül az Árnyvadászok története, hogy az angyal vére kockás hasizmokkal is jár.

Még annyit mondanék, hogy ha valaki olvasni szeretné, akkor azt javaslom, előtte olvassa el Kissed című kiegészítő novelláját, ingyenesen elérhető, a vegzetereklyei.net oldalon ITT elérhető a fordítás is. Ugyanis ez igazából annak a novellának a közvetlen folytatása, annyi különbséggel, hogy az főként Alec szemszög, ez pedig Magnus.

Összességében azt mondanám, hogy a keményvonalas rajongók és a Malec fanok szeretni fogják, de akik valami többet várnak egy kis mosolygásnál és egy kis romantikázásnál, azoknak nem ez lesz a kedvenc novellája. 

NAGYON AJÁNLOM

Nincsenek megjegyzések