Breaking News

Régiekről dióhéjban: Misztikus szerelem


Ebben a rovatban olyan könyvekről írok nagyon röviden, maximum 10 mondat terjedelemben, amelyeket még a könyves blogom létrehozatala előtt olvastam, ezért akkoriban nem írtam róluk értékelést. Viszont valamilyen okból mégis úgy érzem, ezek a könyvek megérdemlik, hogy legalább néhány szót ejtsek róluk. 



Meg Cabot: Misztikus szerelem

Az Avalon gimi első látásra tipikus amerikai sulinak tűnik, tipikus diákokkal, mint például
Lance, a focicsapat hátvédje, Jennifer, a pom-pom lány vagy Will, a csapatkapitány, a diákönkormányzat elnöke és egyáltalán, a legmenőbb srác a suliban. Csakhogy az Avalon gimiben senki sem teljesen az, aminek látszik… ahogy arra Ellie-nek, az új lánynak fokozatosan rá kell döbbennie. Vajon neki magának milyen szerepe lesz az egyre sűrűsödő drámai eseményekben? És vajon közbe tud-e lépni annak érdekében, hogy ne következzen be a tragédia?


Először is szeretném elmondani, mennyire utálom a sztori magyar címét, és máig nem értem, hogy miért nem volt jó az eredeti Avalon gimi, ami kevésbé nyálas és sokkal többet is mond a sztoriról. A történet ugyanis az Artúr király sztori modern kori, gimis feldolgozása. Adott nekünk a Medve Rend, akik abban hisznek, hogy a jóslatnak megfelelően Artúr visszatér és újjászületik. A szereplőink pedig ennek az egésznek a közepébe csöppennek és rá kell jönniük, kik is ők. Nyilván aki ismeri az alapsztorit, annak lehet, hogy kicsit kiszámítható a dolog és még a nagy csavar is kitalálható, de ettől függetlenül egy kedves és aranyos történet, az egyik utolsó Meg Cabot könyv, amit igazán szerettem. Aki a filmet látta, annak mondom, hogy a könyv nem meglepő módon teljesen más, a vége csavar is. Szóval mindenképpen érdemes elolvasni, ha egy könnyed, délutáni olvasmányra vágytok vagy ha szeretitek az Artúr-feldolgozásokat ÉS szeretitek a szerelmi szálas tinisztorikat is.

Nincsenek megjegyzések