Breaking News

Lauren Kate interjú - 3. rész


Sziasztok!

Azzal már valószínűleg mind tisztában vagytok, hogy Lauren Kate, a Fallen tetralógia szerzője Magyarországon van, mert itt forgatják a sorozat első részéből készülő filmet. Ez már önmagában is nagyon izgalmas, de különösen az lett, amikor kiderült: dedikálja a magyar rajongók könyveit. Számomra pedig az izgalom akkor hágott a tetőfokára, amikor kiderült, Lupival és Fannival interjút készíthetünk az írónővel. 

Gőzerővel olvastunk, kutattunk és törtük a fejünket a kérdéseken, múlt héten vasárnap, a dedikálás előtt pedig ténylegesen is megtörtént! Interjút készíthettünk a New York Times Bestseller szerzőnővel! A beszámolómban már meséltem az élményeimről, de az interjú még váratott magára. 

Szerettük volna, ha a legjobb minőségben kapjátok meg, úgyhogy utólag is volt vele munkánk, de reméljük, a végeredménnyel ti is elégedettek lesztek. 

Az interjút három részletben közöljük le, egymás után szépen sorban tudjátok elolvasni a blogjainkon, illetve Fanni esetében a Fantazmo oldalon. 

A linkeket hozom, hogy az elején kezdhessétek, hiszen enyém a befejező, harmadik rész, amelyben a filmről tudhattok meg többet és elolvashatjátok azt is, mit üzent Lauren a magyar olvasóknak. 

Az interjú SPOILERES lehet azok számára, akik még nem olvasták a sorozat összes részét, így megkérünk benneteket, hogy csak ennek tudatában vágjatok bele az olvasásba!


És akkor az interjú harmadik darabkája, ahogy ígértem:


Lupi: - A Fallen forgatásról beszélhetsz?
Lauren: - Amennyit lehet, elárulok.

Lupi: - Láttuk, hogy voltál a forgatáson és a szereplőgárdával vacsoráztál. Hogy tetszett Tura?
Lauren: - Igazán gyönyörű hely, a filmes stáb nagy felújítást végzett a kastélyon. Amikor idejöttek, a főbejárat pédául nem is záródott, a padló rossz állapotban volt, sokat dolgoztak, hogy helyreállítsák. Most hihetetlen jól néz ki! Tényleg olyan, mint a Sword & Cross. És mindenfelé kitették a logóját, posztereket, amiket a diákok tennének ki. Nagyon jó munkát végeztek. Holnap azt a jelenetet forgatják, amikor leég a könyvtár.


Tura - A Sword and Cross

Lupi: - És lesz medence a templomban, mint a könyvben? Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy ezt hogyan oldják meg.  
Lauren: - Megcsinálják, de nem Turán, hanem egy másik kastélyban forgatnak majd, és biztosan használnak majd speciális effekteket.

Lupi: - Mennyire vehettél részt a szereplőválogatásban? Mi volt a színészekről az első benyomásod? 
Lauren: - Ez az egész nagyon izgalmas! Bevontak a castingba is. A rendezővel, Scott Hicks-szel sokat beszélgettünk, hogy mi a fontos számomra, és ami ennél is fontosabb, hogy mit szeretnének az olvasók. Az elmúlt néhány évben sok időt töltöttem azzal, amit most is csinálok: bloggerekkel és az olvasóimmal beszélgetek, és figyelem, hogy mi érdekli őket. Úgyhogy elmondhattam a rendezőnek, hogy ennek a jelenetnek benne kell lennie, Camnek ilyennek kell lennie, Arianne-nek ilyennek, Rolandnak olyannak. És ez eljutott a forgatókönyvíróhoz is, átbeszéltük vele is. Úgyhogy tényleg azt gondolom, hogy a film hű lesz a könyvhöz, és a rajongók azt kapják majd, amit szeretnének. Én nagyon boldog vagyok azzal, amit láttam. Valószínűleg láttátok, de a három főszereplőt már kihirdettük, Luce-t, Danielt és Camet. És mindenki mást is kiválasztottak, de egy vagy két hét múlva az ő kilétüket is elárulják. Én már tudom kik a színészek, de sajnos nem árulhatom el.

Deszy: - És milyen volt a vacsora a szereplőgárdával? 
Lauren: - Nagyon jó érzés látni, hogy mennyire kötődnek egymáshoz, és tényleg olyanok, mint az angyalok és démonok, akik már ötezer éve ismerik egymást. Közel állnak egymáshoz, bennfentes vicceik vannak. Nagyon kedves és szerethető emberek, teljesen belezúgtam Cambe. Nagyszerű volt, hogy eltölthettem velük egy kis időt, és alig várom, hogy még többet lássak belőlük a jövő héten. Nem tudok róluk elég jót mondani.


Jeremy Irvine és Addison Timlin, azaz Daniel és Luce

Lupi: - Vannak félelmeid vagy kétségeid a filmmel kapcsolatban? Mostanában a YA filmeken nagyon nagy a nyomás, mert sok közülük nem sikerül a legjobban. 
Lauren: - Azt hiszem, számomra az volt a legfontosabb, hogy a kémia meglegyen a szereplők között. És nem csak Luce, Daniel és Cam között. Hanem például Arienne és Luce között nagyon különleges a kapocs, Arienne és Roland között is, vagy Penn és Luce meg Penn és Todd között. Ez olyasmi, amiből nem sokat látsz, amikor csak a forgatókönyvet olvasod. És nem voltam benne teljesen biztos, hogy a helyén van, amíg nem láttam őket együtt. A forgatáson, az első jelenet, amit láttam az volt, amikor Luce a temetőben dolgozott és az angyal lezuhant, Daniel pedig félrelökte Luce-t. Azt a pillanatot vették fel, amikor Luce a hátraesik, Daniel pedig rá. Csak három másodperc az egész, de az arcuk nagyon közel volt egymáshoz, a testük egymáshoz simult, és ereje volt annak a jelenetnek, tele volt vággyal. Megnyugodtam, hogy minden rendben lesz.

Fanni: - Mikor döbbentél rá, hogy “igen, tényleg megtörténik, a könyvemből filmet forgatnak!”? 
Lauren: - Azt hiszem tegnap. A filmes jogok már négy évvel ezelőtt, a Fallen megjelenésekor elkeltek. Ez hosszú idő. A dolgok nagyon lassan történtek: megírták a forgatókönyvet, elolvastam, aztán nem hallottam róla a következő fél évben. Aztán beszéltek egy rendezővel, találgattuk mikor lépünk tovább a következő fázisba. A könyvkiadásban is lassan történnek a dolgok. Íróként semmi sem tűnik valósnak, amíg kezedbe nem fogod az első ARC (advanced reader copy - előzetes papírpéldányok, amiket kritikusoknak, bloggereknek adnak a kiadók) példányt a könyvedből, és meg nem látod a könyvborítódat.
Még tegnap a repülőn sem hittem el igazán, hogy a Fallenből film lesz. Akkor vált valósággá az egész, amikor a forgatás helyszínén álltam, láttam a lakókocsikat, a több mint százötven embert, a kamerákat, jelmezeket és rengeteg felszerelést. Arra gondoltam, hogy ezek az emberek azért dolgoznak már két hónapja, mert egyszer egy napon egy előadáson inspirációt kaptam egy professzortól. Hihetetlen az egész, még mindig nem könnyű elképzelnem. Beleborzongok, amikor a szereplők között mászkálok a forgatáson.


Lauren a repülőn, amikor még mindig nem hitte el...

  
Fanni: - A kiválasztott színészek befolyásolják az eddigi elképzelésedet a karaktereidről? 
Lauren: - Meglepőnek hangozhat, de az összes színész közel ugyanúgy néz ki, ahogy elképzeltem őket. Az olvasók éveken át kérdezték tőlem, hogy melyik színészeket látnám szívesen a szerepekben, például Alex Pettyfert Danielként. Sosem értettem egyet a javaslatokkal, és sosem álltam elő saját ötletekkel, mert mindig is kicsit homályosan láttam magam előtt a karaktereket. Csütörtökön a kastély bejáratánál éppen a rendezővel beszélgettem, amikor mind a nyolc színész felbukkant. Korábban csak fotókat és videókat láttam róluk, ez volt az első alkalom, amikor személyesen találkoztam velük. Mindegyikük a karakternevén mutatkozott be, de nem is kellett volna, mivel azonnal tudtam, hogy ki kicsoda. Ő Arianne, ő Roland… Mindegyikük remek választás volt.

Fanni: - És a színészek kifaggattak a karakterekről? 
Lauren: - Igen, és nagyon örültem neki, mert ez azt jelenti nagyon komolyan veszik a feladatukat. Szeretnék megérteni a karakterek motivációját, kíváncsiak voltak az olvasók hozzájuk fűződő elvárásaira. Sokat beszélgettünk arról, hogy a karaktereket mi motiválja, mi áll az útjukban, ki a legjobb barátjuk, kivel vitáznak. Azt hiszem ez segített megérteni a szerepüket.

Deszy: - Sok szerző szerepel a könyvéből készült filmadaptációban. Lesz cameod a Fallenben? 
Lauren: - Nem tudom. Kezdettől fogva szerettem volna, de már nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet. Éppen hat hónapos terhes vagyok, és nem tudom elképzelni, hogy egy állapotos nő mit keresne egy javítóintézetben. Azt hiszem jobb lenne, ha elengedném a dolgot.

Hóangyal a forgatásról


Fanni: - Mi volt a legszívmelengetőbb visszajelzés amit az olvasóidtól kaptál? 
Lauren: - Nehéz egy valamit kiválasztani, mert annyi kedves visszajelzést kaptam az olvasóimtól a világ minden tájáról. Mindig azt kérdezik tőlem, hogy a könyvmegjelenések hogyan változtatták meg az életemet. Mindig azt mondom, hogy leginkább a könyveim által összekovácsolt közösség miatt sohasem lehetek eléggé hálás. Igen nagy hatással vannak rám.
Az első visszajelzést a Fallen megjelenésének napján, az első könyvdedikálásomon kaptam.  Felolvastam egy jelenetet, utáltam miközben olvastam, mert nem éreztem igazán jónak, egy veszekedős Luce és Daniel jelenet volt. Daniel igazán kiállhatatlanul viselkedett Luce-szal.
A nézőközönségben volt egy kilenc éves forma lány, aki a felolvasás után  megkérdezte tőlem: szerinted tényleg létezik ilyen hatalmas és csodás szerelem a világon? Lenyűgözött a kérdés, mert nem gondoltam, hogy amit felolvastam illusztrálja ezt a fajta szerelmet, sokkal inkább frusztrációt, kegyetlenséget és persze vágyat tükrözött. De a kislány mégis látott valamit ebben a jelenetben. Meglátta Luce részéről ennek a hatalmas szerelemnek a lehetőségét, amit Daniel iránt érzett. Azt hiszem a lány ennek a szerelemnek a létezéséről akart tudni. Megkérdeztem tőle, hogy bele van-e zúgva valakibe, és azt válaszolta dehogy, a srácok gusztustalanok, ő csak arra kíváncsi, hogy hiszek-e ekkora szerelem létezésében. Csodás volt röviden azt mondani neki, hogy igen, hiszek, éppen ezért írtam ezeket a könyveket. A tény, hogy a lánynak reményt adott neki ekkora szerelem létezésének lehetősége, nagyon különleges pillanat volt száomra. Gyakran gondolok rá, mostanra talán már tizennégy éves is lehet, már vagy hússzor szerelembe eshetett azóta.


Fanni: - És az utolsó kérdés! Mit üzensz a magyar olvasóknak? 
Lauren: - Először is szeretnék köszönetet mondani. Nagyon boldog vagyok, hogy a filmet itt forgatják, mindig is el akartam látogatni Magyarországra. Szinte a kezdetektől fogva hallottam a magyar olvasókról, e-mailt írtak, online felvették velem a kapcsolatot a Fallen megjelenésétől kezdve. Szóval igazán jó itt lenni, ünnepelni a filmet és a könyvet, és megtudni, hogy mi fontos számukra, mely karaktert zárták a szívükbe. Nagyon fontosak számomra az olvasóim! És imádom a desszertjeiteket!

Nincsenek megjegyzések