Breaking News

Új Michael Crichton könyv érkezik!

Michael Crichton nevéhez nem semmi könyvek fűződnek. Talán a leghíresebb a Jurassic Park, az én személyes kedvencem pedig az Idővonal. 

2008-ban, amikor az író elhunyt, a halála sokkoló hír volt számomra, már csak azért is, mert a nővérem kedvenc szerzőjéről van szó. Ezután még posztumusz jelent meg regénye, a Kalózvizeken, illetve a Micro, amit Richard Preston fejezett be, de a legtöbben úgy hittük, ezzel vége. 



Most azonban újabb regénye jelenik meg!

Az író özvegye, Sherri akkor fedezte fel a kéziratot, amikor férje munkáinak archívumán dolgozott. "Amikor ráakadtam a Dragon Teeth (Sárkányfogak) című kéziratra a fájlok között, rögtön magával ragadott. Megvan benne Michael hangja, a történelem iránti rajongása, a kutatás és a tudomány dinamikusan egyetlen epikus mesébe szőve. A Dragon Teeth nyilvánvalóan nagyon fontos könyv volt Michael számára."

A könyvet a HarperCollins jelenteti meg, várhatóan jövő májusban. 

Fülszöveg: 


Michael Crichton Dragon Teeth-e a valóságban is élt két paleontológus, Edward Drinker Cope és Othniel Charles Marsh hírhedt versengését követi végig abban az időszakban, amikor az amerikai vadnyugaton rengeteg felfedezés és spekuláció született a fosszíliák kapcsán 1878-ban. A történet egy fiatal, kitalált kalandor, William Johnson szemén keresztül bontakozik ki, aki előbb az egyik, majd a másik férfinál tanul, és nem csak nagy történelmi felfedezéseket tesz, de olyan inspiráló hőssé válik, amilyet csak Crichton tudott elképzelni. Az aprólékos kutatásairól híres Crichton Marsh és Copes túlfűtött versengését a "Csontháborúk", az amerikai fosszíliavadászat aranykora idején egy magával ragadó történet alapjaként használja, ami a vadnyugatra kalauzolja az olvasót. 

Nincsenek megjegyzések