Breaking News

J. Goldenlane: Farkastestvér {Értékelés + Nyereményjáték}

J. Goldenlane: Farkastestvér

A blogturnéról




A Delta Vision Kiadó jóvoltából másodjára is a kezünkbe vehetjük J. Goldenlane: Farkastestvér című regényét. A Blogturné Klub négy bloggere pedig úgy döntött, hogy nem ijed meg a vérfarkasoktól és belép Christina és Christian Hunter cseppet sem hétköznapi világába.

Érdemes követnetek a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Kiadó: Delta Vision
Oldalszám: 692
ISBN: 9789633951385
Sorozat: -
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Megrendelési link
Vérfarkasnak ​​lenni nem egyszerű.

Különösen, ha az ember fia lánynak születik.
És persze lőnek is rá.
Meg egy csomó maffiózó csörtet a nyomában.
Máskor meg beleölik a fő keresztapa medencéjébe.
Amikor éppen fontos randija lenne!
Ráadásul még a bátyja is hazajön, és az istennek sem maradna nyugton, minek következtében rájuk szabadul a teljes emberi civilizáció, minden veszett baromságával együtt!
Vérfarkasnak lenni nem egyszerű.

J. Goldenlane ezúttal a vérfarkasok kihívásokkal teli világába kalauzolja el olvasóit. Mesteri részletességgel rajzolja meg a farkaslét mindennapjait, az ember és a szörnyeteg örök harcát, a természetfeletti hatalom problémáit: az elmaradhatatlan, pikírt humorral fűszerezve. Az írónő a tőle megszokott ellenállhatatlan, sodró lendülettel, fordulatos drámával mutatja be a főszereplő, Christina és a bátyja, Christian különleges testvéri kapcsolatát – amely a Holdtestvér imádott és a rendőrcsalád elátkozott áldásán túl mindkettejük számára a legfontosabb a világon… nem is csoda, ha bármit hajlandók feláldozni, bárkivel hajlandók megharcolni érte.

Az első mondat:


"- Ezt keresed, cicababa?"

Véleményem


A néhány nappal ezelőtti Holdnak árnyéka után újabb Goldenlane értékeléssel jelentkezem!

Első megállapítás: Goldenlane nagyon szeretheti a Holdat, ugyanis eddig két könyvet olvastam tőle, és mindkettőben volt szerepe - igaz, ebben azért nagyobb, egészen konkrétan farkas főszereplőnk szinte személyiséggel ruházza fel. Mindenesetre nekem ezzel nincs gondom, a legjobb barátnőm is nagy Hold-rajongó, szóval egy kapcsolódási pontom már rögtön volt is a könyvvel. 

De szerencsére elmondhatom, lett az több is, így legyűrtem a könyv vastagságát és a mini betűket is. Mit meg nem tesz az ember egy jó történetért!

Nem árulok zsákbamacskát, ahogy a cím és a fülszöveg sem: főszereplőink vérfarkasok. És akkor rögtön ezen a ponton meg is állnék egy pillanatra. Sok olyan történetet olvastam már, amiben vérfarkasok vagy farkas-alakváltók, vagy akármilyen állatalakot öltő alakváltók voltak, de azt kell mondanom, valószínűleg ebben a könyvben jött át nekem leginkább az, milyen is vérfarkasnak lenni. Persze nyilván a dolog megközelítése is változik könyvenként, és sok pont is van, amit egész máshogy lehet megközelíteni: csak havi egyszer, kötelezően vagy saját akaratukból változnak át, fájdalmas-e az átalakulás, inkább érzik magukat farkasnak vagy inkább embernek, mennyire marad meg farkas alakban az emberi tudat, pontosan mennyire lesznek farkasok testben - valóban farkasnak tűnnek, vagy csak farkas-ember hibridek -, falkában élnek-e, mennyire agresszívek, és még sorolhatnám. Ezek mind olyanok pontok, amikben eltérések lehetnek, és sokféle variációban olvashatunk is történeteket. 
Mindenesetre ez azt a tényt nem befolyásolja, hogy leginkább ebben a könyvben éreztem a "farkasságot". Megvolt benne a kényszer, meg nem is. Fájt is, meg nem is. Természetes is volt, meg nem is. Szépen megjelent ez a kettősség, ami azzal jár, hogy a főszereplőnk farkas is, ember is, de valójában egyik sem igazán - mert mindkettő a maga módján. Kifejezetten érdekesek voltak azok a részek, ahol szinte különálló lényként beszélt a "farkas-oldaláról", amit időnként nagyon nehéz kordában tartani. Ezzel együtt viszont érezhetően magáénak tekintette ezt az oldalát is, nagyon természetesen együtt él vele, még ha akadnak is belőle nehézségei - meg persze előnyei. 
Summa summárum, a farkaslét nagyon tetszett ebben a feldolgozásban. Nem volt meseszerű, de igazán horroros sem, hiszen a főszereplőnk bőrébe bújva ez természetes. 

Apropó, horror. Mielőtt azt hinné valaki, hogy teljesen lightos a történet, azért folyik itt a vér rendesen, és hullanak a... nos, a hullák szép számmal. Chris és az ikerbátyja, Chris (igen, ez tök vicces volt) mindketten vérfarkasok, szüleik rendőrök, így talán nem is olyan meglepő, hogy belekeverednek bűnügyekbe. Egyrészt közel vannak a tűzhöz, még ha a másik oldalról is, másrészt vérfarkasként nyilván vonzzák a bajt. A könyvben a helyi drogmaffiával kerülnek szembe - személyes ügyük is van velük, meg hát amúgy is jó lenne őket lebuktatni végre. Ebben csatlakozik hozzájuk egy csapat rendőr, akik jobbára a nyomukban kullognak, pár bűnöző meg egy roppant kíváncsi újságíró, Lui. Mivel nem nagyon vannak határaik - vagyis baromi nehéz megölni őket - a két Chris elég vakmerően veti bele magát bármilyen veszélyes kalandba, így izgalomban és harcjelenetekben nincs hiány. De szerencsére ez az egész bűnügyi szál nem csak agyatlan csihipuhiban merül ki, mert az azért elég uncsi lenne - van benne ész is. 

Szóval a világ jó, a sztori izgi, de kellenek azért jó karakterek is. A főszereplő vakmerőségéről már ejtettem néhány szót, de higgyetek nekem, érdemes rá még egyszer kitérni, mert amit Chris csinál, az elképesztő. Sokszor már én magam is csak fogtam a fejem, hogy már megint! Megint harc, megint folyik a vér, megint pont ő kerül bajba. De egyébként nagyon szórakoztató, és kifejezetten üdítő egy ilyen rettenthetetlen, sokszor tényleg konkrétan erőszakos és agresszív szereplőről olvasni. És ettől csak még viccesebb, amikor végül előkerül az érzelmes oldala is. 

Nagyon szerettem a másik Christ is, bár kis Chrisszel, a főszereplőnkkel együtt néha én is jól megcsapkodtam volna, mert ő meg aztán tényleg ész nélkül ugrik bele minden lehetetlen helyzetbe, mindenféle tervezés nélkül, aztán hajlamos a kedves húgára hárítani a dolgok nehezét, majd nevetve távozni. Tenyérbemászó - bár kétségtelenül szórakoztató. 

Emellett ott van még Lui, a hidegvérű újságíró, aki bármilyen helyzetben képes nyugodt, türelmes és udvarias maradni. De tényleg, ő az, aki még egy bűnözőt is képes kedvesen megkérni, hogy ugyan már engedje el. Nagyon-nagyon más, mint Chrisek, és pont ettől annyira humoros Chris és Lui kettőse. (Meg persze attól, hogy szegény Lui előtt mindenki titkolózik. De azért nem kell félteni.)

A kapcsolatok közül a testvérek kapcsolatát emelném ki leginkább, határozottan az volt a kedvencem. Ilyenek az igazi testvérek, az igazi rosszcsont, farkastestvérek! Hirtelen vesznek össze, verekednek össze, húzzák egymást lépten-nyomon, gúnyneveket aggatnak egymásra. Eközben viszont a végsőkig kiállnak egymásért, és érezni, mennyire szeretik egymást. 

De azért romantikus szívem a kis romantikus szál mellett sem mehet el, nagyon szerettem azt is, még ha nem is volt igazán hangsúlyos. Ha esetleg valaki fél a romantikus szálaktól, nem kell. A sok vér, csontropogás meg lövöldözés mellett inkább csak kellemes változatosság. 

Összességében annyira vicces talán nem volt, mint a Holdnak árnyéka, teljesen más ez a könyv, de ettől még ezt is nagyon élveztem. Azt hiszem, menthetetlen Goldenlane-faló leszek én is. 

NAGYON AJÁNLOM


U.i.: Imádtam az elvesző cipőket, papucsokat. Ha majd olvassátok, érteni fogjátok, mire gondolok.

Blogturné extra - Borítóvariációk


Bevallom, sok más mellett az egyik ok, amiért ezt a könyvet olvasni szerettem volna, a gyönyörű borítója volt. Nem lehet nem beleszeretni. Gyönyörű is, ötletes és még a könyvhöz is passzol - ez bizony manapság nem feltétlen logikus. 

Aztán elég hamar kiderült, hogy ez már az első kiadás, és a gyönyörű borító után kissé sokkolt az előző kiadás látványa. Nos, ízlések és pofonok, de azért nagy eséllyel a korábbi borítót nem vettem volna a kezembe - hiába a belső a fontos, azért előítéletes vagyok én is, na. 



Nyereményjáték


Mihez is kapcsolódna a játékunk, ha nem a vérfarkasokhoz? De a nagy melegre való tekintettel egy könnyített játékot találtunk ki nektek. Minden blogbejegyzésben találtok egy képet egy tévésorozatban szereplő vérfarkasról. A feladat annyi, hogy a VÉRFARKAS NEVÉT és a SOROZAT vagy a FILM CÍMÉT beírjátok a rafflecopter megfelelő mezőjébe.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


Július 29 - Kelly Lupi olvas
Július 30 - Deszy könyvajánlója
Augusztus 1 - Bibliotheca Fummie
Augusztus 2 - Függővég

Nincsenek megjegyzések