Breaking News

Valentin-napi részlet Magnus Bane regényéből!

Cassandra Clare sem felejtette el a Valentin-napot. A szerelmesek ünnepe alkalmából mi mást is oszthatott volna meg, mint egy szerelemmel foglakozó idézetet? 



Meglepő módon azonban a részlet nem éppen romantikus - viszont a Malec rajongók így is örülhetnek! A részlet ugyanis a The Eldest Cursesből származik, a Magnus Bane-ről készülő felnőtt regénytrilógia első részéből. Magnus és Tessa Magnus Aleckkel folytatott kapcsolatáról beszélgetnek és arról, milyen egy Árnyvadászt szeretni - és ha erről van szó, természetesen előkerül a Will-Jem tematika is, még ha csak nagyon halványan is.


- Biztos vagyok benne - felelte Tessa lágyan. - De boldog vagy?
Magnus már nagyon régen ismerte őt. Kicsit lejjebb engedte a falait, hogy egyszerűen azt válaszolja: Igen. 
Tessa mosolygott, de azért volt benne egy kis bizonytalanság vagy valamiféle kelletlenség. - Úgy örülök.
Most már Magnus volt az, aki bizonytalankodott. - Kérdezhetek valamit? Te egy Árnyvadászt szerettél. 
- Gondolod, hogy már nem? 
- Amikor szerelmes voltál egy Árnyvadászba, féltél valaha is? 
- Mindig féltem - felelte Tessa. - Természetes, ha félsz, hogy elveszíted a legdrágább dolgot számodra a világon. De ne félj túlságosan, Magnus. Tudom, hogy a boszorkánymesterek és az Árnyvadászok nagyon különbözőek. Tudom, hogy a különbözőség lehetetlennek tűnhet, hogy van egy áthatolhatatlannak tűnő szakadék, de ahogy egyszer valaki olyan mondta nekem, akit szerettem: a megfelelő férfit nem érdekli majd. Építhettek egy hidat a szakadék fölé, és megtaláljátok egymást. Építhettek valami sokkal nagyszerűbbet, mint amit egyedül bármelyikőtök is képes lett volna felépíteni.

Nincsenek megjegyzések