Breaking News

Az útvesztő szerzője, James Dashner maga is elismerte a szexuális zaklatást

A héten robbant nagyot a hír a sajtóban: szexuális zaklatással vádolják James Dashnert, Az útvesztő sorozat szerzőjét.

A kép forrása


A vádak akkor kerültek napvilágra, amikor a School Library Journal, egy amerikai könyvtárasoknak szóló magazin komment szekciójában több felhasználó is zaklatással vádolta a szerzőt. Egy későbbi cikkben pedig, ami kifejezetten az ilyen jellegű szexuális zaklatásokról szólt irodalmi körökből, két nő is megnevezte a szerzőt. 

Dashnert ezután a saját ügynöke, Michael W. Bourret is "dobta". Ahogy az ügynök egy közleményben nyilatkozott: "jó lelkiismerettel nem vagyok képes folytatni a munkát Jamesszel". 

A közelmúltban napvilágot látott zaklatási ügyek mennyisége miatt azonban sokan megkérdőjelezik az ilyen vádak valóságosságát. 

James Dashner viszont nem tagadta a vádakat. Twitteren adott közzé képes formátumban egy választ, íme: 






Magyarul:

Azzal töltöttem az elmúlt néhány napot, hogy újra megvizsgáltam a cselekedeteimet és kutattam a lelkemben. Néhány dolog, amit rólam állítottak, sokkoló volt, és az ösztönös reakcióm a védekezés volt. De azon is gondolkoztam, hány nő lépett elő a sötétből az elmúlt időszak fontos mozgalmában, hogy beszélgetés induljon a szexuális zaklatás és a diszkrimináció témájában a kiadási üzletágban. Beszéltem barátokkal, akik maguk is részt vesznek a #MeToo és a #TimesUp mozgalmakban. Úgy gondolom, minden áldozatot meg kell hallani, és én eltökélt vagyok, hogy meghallgassam őket. Az utóbbi pár napot önelemzésre szántam, hogy lássam, én magam része vagyok-e a problémának. Azt gondolom, igen. Nem tartottam tiszteletben és nem értettem meg igazán a határokat és a hatalmi helyzetek máködését. Őszintén mondhatom, hogy soha nem kívántam bántani egyetlen másik embert sem. De azoktól, akik ezt elszenvedték, bocsánatot kérek. Minden kritikát és vádat elfogadok és komolyan veszek, és tanácsadóhoz fogok fordulni, hogy irányításmutatást kérjek. 
Köszönöm, hogy meghallgattatok.

FRISS!

A Penguin Random House csütörtökön éjjel kiadott közleményében bejelentette, hogy Dashner egyetlen könyvét sem publikálják többé.

1 megjegyzés: