Breaking News

Csomagnyitás - A Twister új meglepetésdoboza

Azt hiszem, nem esek túlzásokba, ha azt mondom, a meglepetésdobozok korszakát éljük. Már meg sem kísérlem, hány ilyen doboz van a piacon, hiszen a Könyvfesztiválra a már meglévő 5(?) mellé újabbakat találtak ki. Kérdés persze, melyik mennyire lesz tartós. 

Mindenesetre a Twisteré várhatóan az lesz, ugyanis a dobozukon külön márka jelenik meg, külön hashtagekkel és külön weboldallal - ami mondjuk egyelőre nem él, de gyanítom, a jövőben el fogják indítani.




A Twister Media volt olyan kedves, hogy engem is megleptek egy ilyen dobozzal a Könyvfesztiválon, és bár fotót és videót már láthattatok róla Instagramon és Facebookon, gondoltam, megér egy külön blogbejegyzést is, hogy kitárgyaljuk. 

Egyébként a videót már rögtön a Könyvfesztiválon elkészítettem, kint a fűben - ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki ott volt az ominózus nyitásnál, és először csendben figyelte az eseményeket, majd a könyv előbukkanásakor tapssal örvendezett! (Nem árulom el, kik voltak, csak annyit, hogy bloggerek és egy író is volt a helyszínen.)


A doboz a Dobozba zárt világ nevet kapta, ami abszolút jól passzol egy könyves dobozhoz, bár talán egy kissé hosszú, és egyelőre nem látom, hogyan lehetne úgy rövidíteni, hogy ennek elemeit használjuk. Így talán hosszú távon marad a Twister doboza - hacsak nem térnek át a nagyobb piacra, és nem tesznek bele később könyveket más kiadóktól is, ami őszintén szólva meglepne. 

Ugyanis ennek a doboznak már így is az a különlegessége, hogy már a meglepetésdoboz nevet is csak kérdőjellel használom. Mert igaz is meg nem is. Egyrészt nem igaz, mert szemben a többi dobozzal, a Twister egyáltalán nem próbálta titokban tartani, mi lapul a csomagban - a kiadó maga tett fel videót róla az Instagramra. Másrészt persze ettől még igaz, mert egyrészt a meglepidobozok sémáját követi, másrészt meglepik lapulnak a csomagban, maximum tudunk róla előre, hogy pontosan mik. 

Na de kezdjük kívülről!

A Twister sem követi a BASC csapat mázas dobozát, ők is a klasszikus kartonszínre szavaztak. Viszont a nyomtatás rajta viszonylag sok és nagy méretű, logóval, honlap címmel, Twister logóval, és a doboz belső oldalán további információkkal. 

Ami szembetűnő, hogy maga a doboz elég nagy méretű, nem mértem össze a többi meglepetéses dobozzal, de talán a legnagyobb, mindenesetre legalábbis a nagyobbak közé sorolható. Nem tudom, miért döntöttek ilyen méret mellett, mert igazából az ajándékok elfértek volna kisebben is, de azért nem óriási a doboz és könnyen szállítható - egy kisebb méretű válltáskában könnyen haza tudtam fuvarozni Pestről Tatabányára. 

Belül talán a legvidámabb dolog a töltelék. Sok dobozzal ellentétben a Twister dobozában lila papírharmónikaszerű kígyók(?) voltak, azóta is próbálom megfejteni, ezek hogyan készültek. (A talán legvalószínűbb tippem, hogy összehajtották a lila papírt harmonikaszerűen, aztán betolták az iratmegsemmisítőbe. Vagy lehet kapni ilyeneket alapból, csak én még sose láttam.)

Mindenesetre ezek nagyon viccesek, és bár szöktek ide-oda nyitásnál, mivel sima papír az anyaguk, nem ragadtak hozzá semmihez eltávolíthatatlanul. 

Az első, amit találtam, egy gumis könyvjelző volt. Ilyenekkel korábban már szemeztem a neten, tök poén, hogy úgy lehet rátenni az oldalra, hogy még azt a sort is mutatja, ahol abbahagytad. Nekem mondjuk már volt ilyen, de hát... könyvjelzőből sosem elég.

Ezután a Twister, illetve az írónő leveleit emeltem ki a dobozból. Erről túl sokat nem beszélnék, aranyos ötlet, bár azért eléggé adja magát (túl nagyok lettek az igényeink :D), a minősége jó volt. Az mondjuk kicsit megzavart, hogy három oldal volt, és semmilyen módon nem volt összetűzve, úgyhogy nézegettem, mi miután következik. 

A következő találat egy újabb könyvszütyő volt, amit egyébként be is lehetett szerezni a Twister standján. Nagyon jó minőségű, jó puha, és az eddigiekkel ellentétben van egy... nos, füle, amivel rögzíteni tudjuk, hogy biztosan ne csússzon ki a könyv a tasiból. Jó ötlet. A színe nekem nagyon bejön, az enyém jó színes, de ahogy néztem, minden dobozban más színű lapult.

Ezután találtam meg a könyvet, ami nem okozott túl nagy meglepetést - egyrészt mert előbb jött az üzenet, másrészt meg a kiadó olyan promót rittyentett Krausz Emma könyvének, hogy ha nem látom előre az üzit (meg a kiadó videóját), akkor is nagy összeget mertem volna tenni arra, hogy ez a cím lesz majd benne. 

Egyébként nagyon örültem neki, mert rettentő kíváncsi vagyok a könyvre.

Extra is lapult benne: post-iteken jegyzetek, amik kis kiegészítő infókat tartalmaznak a könyvhöz az írónőtől, és mind a megfelelő helyen lóg ki, mintegy plusz "lábjegyzetként". Ehhez hasonló volt a Razielben is, annyi különbséggel, hogy az Osztályképben jóval több üzenet akadt, bár hozzá kell tenni, hogy ezek nyomtatott üzik, nem kézzel írottak, mint annál.

Aztán volt még két klasszikus könyvjelző, az egyik Twisteres-olvasós, a másik osztályképes - a rohanó hétköznapokban talán az ilyen gyorsan bedobom típusú könyvjelzők a praktikusabbak. De ez saját véleményem.

Ó, és még egy apróság volt a végére: egy ceruza, aminek a hegyénél szivárványszínű a "burkolat". Figyelembe véve, hogy egy LMBT könyvről beszélünk, szerintem ez telitalálat. Nem tolja túl a meleg témát, de azért ízlésesen mégis megvillantja - ráadásul egy olyan dologgal, amit az ember tényleg kit tud használni.

Összességében nekem nagyon bejött a doboz, okos ötlet. Kíváncsian várom, hogyan folytatják a jövőben. 

Insta album a dobozról:


Deszy 📚 💕 📖 (@deszy_reads) által megosztott bejegyzés,

Nincsenek megjegyzések